sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: RIBE ŽRTVOVANE DA BI PLJEVLJA ŽIVJELA

Pokret za Pljevlja: RIBE ŽRTVOVANE DA BI PLJEVLJA ŽIVJELA

U beskrajnom okeanu laži i podvala Pljevljima i Pljevljacima, koje ne prestaju decenijama unazad, ovih dana od strane čelnih ljudi iz Elektroprivrede, došla je i ona najveća, krunska. Naime, potpuno izgubljeni i nesposobni da odgovore na bilo kakve rizike ( a i ne trude se mnogo kada su Pljevlja u pitanju ), od prvog dana su počeli sa potpuno kontradiktornim tvrdnjama, sa različitih nivoa. Saplićući se iz dana u dan o sopstvene gluposti, na kraju su briljirali tako da bi im pozavidio i sam Đepetov Pinokio.

Kada se desio ekološki terorizam u Vezičnici i Ćehotini, direktor i rukovodstvo TE Pljevlja su odmah, nemušto, pokušali da objasne da oni „siroti“ pojma nemaju o tome, ni luk jeli ni luk mirisali. Nekakav tamo ventil, ko zna gdje i ko zna kako, otvorio se sam ili od strane nekog nedobronamjernog građanina, putnika namjernika i sl. Za dlaku taj nesrećnik, u svojstvu NN lica, nije dobio i krivičnu prijavu. Najlakše bi valjda bilo tako, zar ne? U državi u kojoj desetine građana, u po bijela dana, pobiše NN lica, nije nikakvo čudo da se jedno takvo okrivi i za pomor ribe.

Ipak, pod velikim pritiskom javnosti i u strahu od budnog oka evropskih partnera, uključuju se i „viši nivoi“. Uvidjevši da im prva verzija objašnjenja ne može proći ni kod osnovaca, stvar preuzima lično Milutin Simović, svemogući koordinator za Pljevlja po svim pitanjima, od referenduma pa do riba, krupnih i sitnih. U svom dobro poznatom stilu „lako ćemo“, obećava nadoknadu štete i poribljavanje mrtvih rijeka. Što se tiče odgovornosti, dešava se veliki napredak.

Radnik i inženjeri su priznali da su tamo nešto „čačkali“ oko ventila na drenažnoj cijevi, tako da NN lice sada može da odahne. Opet ništa čudno. U državi u kojoj za četrdeset i šest ljudskih života iz voza smrti, okrive samo mašinovođu, ovo je čak i napredak.

Idući dalje, uz apsolutno odsustvo logike i istine, bezdušni kolonizatori Pljevalja, predstavljaju se sada kao spasioci, kojima na junačke grudi treba okačiti ordenje. Lažima nikad kraja. Ne daj bože da nisu na vrijeme otvorili ventil!

„Situacija je mogla dovesti do porasta nivoa vode na deponiji što bi ozbiljno narušilo stabilnost brane, sa nesagledivim štetnim posledicama po ljudske živote, stambene objekte i ostala materijalna dobra“! Ma kakvo NN lice, da oni u EPCG nisu bili prisebni, odgovorni, stručni i kompetentni, Černobil bi bio dječja igra u odnosu na nas. Šta da kažemo, veliko vam hvala svima, Odboru direktora, top menadžmentu i menadžmentu koji nije top, zaključno sa Milutinom! Blago nama kad vas takve imamo!

Kako da mi, Pljevljanke i Pljevljaci, ne budemo srećni i zadovoljni, kada će nam DPS, Elektroprivreda i Milutin, dati 60 miliona evra i obezbjediti najsavremeniju Termoelektranu u regionu, a možda i toplifikaciju, ako budemo dobri i poslušni. Oslobodili su nas i „prvog odgovornog“, direktora TE, inače našeg Pljevljaka, velikodušno mu prihvatajući ostavku iako nije kriv, stvorivši time neophodne pretpostavke da na njegovo mjesto imenuju nekoga iz Podgorice ili Nikšića. Ipak smo mi sami „zabrljali“, ne znamo mi te visoke tehnologije bez njih odozgo. I na samom kraju, kažu da su „izvukli pouke“ i da se neće ponoviti. A i kako bi, kada se više nema šta potrovati u Vezičnici i Ćehotini.

Da je DPS i hobotnica oko njega, najveći neprijatelj ove sredine, saopštio je bez imalo uvijanja pred licem cjelokupne javnosti i dojučerašnji predsjednik opštine, Mirko Đačić. Saopštio je i da je od 175 miliona evra prihoda Rudnika i TE Pljevlja, opštini pripalo dva miliona i 600 hiljada. Veliko im hvala i na tome, nijesu trebali pregoniti. Budemo li, dragi sugrađani i sugrađanke, ovo zlo trpljeli još koju godinu i čekali „remont“ vladajuće partije, neće nam trebati ni to. Za nauk svima koji su ikada u svom životu glasali DPS ili koji namjeravaju da to u buduće čine, neka služi izjava Predsjednika države milenijumskog trajanja: „Šavnik sa svojim potencijalima simbolizuje postojanost Crne Gore“! Neka nam je vječna!

 

Pljevlja, POKRET ZA PLJEVLJA

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.