ponedeljak , 26 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: Sad ili nikad

Pokret za Pljevlja: Sad ili nikad

Kažu da je ovog mrazovitog januara neko pitao Cetinjanina, ko je predsednik vlade Crne Gore, a on odgovorio: „zvanično Duško Marković, ali je subjektivni osjećaj da je to Milo Đukanović, pa izgleda mnogo hladnije nego što jeste“. Nažalost, nije od tada proteklo mnogo vode Tarom i Moračom, a subjektivni osjećaj je, da je Crna Gora na ivici građanskog rata.

Najprije je na dan održavanja parlamentarnih izbora 16. oktobra organizovan lažni državni udar, jer je država Crna Gora, pardon vlast DPS-a i Mila Đukanovića bila ugrožena. Tako je silom na sramotu konstituisana tanka parlamentarna većina, prvi put od uvođenja višestranačkog sistema u Crnoj Gori, bez prisustva opozicije u parlamentu. A hoćemo u Evropu.

I gle čuda, svaki put kad se raspišu neki izbori država je ugrožena. Zato se, nakon smiješnog državnog udara, koji je ipak djelovao obezbijedivši kakvu takvu parlamentarnu većinu, okupljenu oko DPS-a, krenulo na hapšenja opozicionih lidera. Danas Andrija Mandić i Milan Knežević, a sjutra može biti bilo koji opozicioni lider, jer vlast DPS-a i Mila Đukanovića nema cijenu. Kad se izjednači država sa jednim čovjekom i njegovom partijom, onda nije ugrožena sloboda samo dvojice opozicionih lidera, već svih građana Crne Gore.

Zato Pokret za Pljevlja poziva sve opozicione stranke, bez obzira na vjeru i naciju da se udruže u odbrani Crne Gore, njene slobode i demokratije. Prvi korak na tom putu mora biti smjena aktuelnog režima, a onda usvajanje Zakona o zaštiti Crne Gore od Gospodara, njegove braće i sestara, kumova i tajkuna.

Opoziciono jedinstvo se mora manifestovati zajedničkom organizacijom građanskih protesta i bojkotom izbora u Nikšiću, kako bi se diktatorski režim doveo „poznaniju prava“ i primorao na organizovanje prvih slobodnih i demokratskih izbora u Crnoj Gori. A takvi izbori se ne mogu organizovati dok je na vlasti DPS i Milo Đukanović. Njih mora organizovati prelazna višestranačka vlada, sastavljena po paritetnom principu, bez Mila Đukanovića.

U ovom trenutku samo opoziciona sloga Crnu Goru spasava.

 

 

 

U Pljevljima, 14.02.2017. god.                         Pokret za Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danilović: Vokalno prenemaganje i navodna principijelnost otvorilo velika vrata Đukanoviću

Ističe da su po dubini ostali svi koji su u dobrim odnosima sa palom vladom, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.