ponedeljak , oktobar 21 2019
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: ULICA DONIJELA, ULICA ĆE I ODNIJETI

Pokret za Pljevlja: ULICA DONIJELA, ULICA ĆE I ODNIJETI

Pokret za Pljevlja najoštrije osuđuje jučerašnje hapšenje predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića, generalnog sekretara Vladislava Dajkovića , kao i članova te partije Dejane Drobnjak i Dragoja Vlahovića, koje je usledilo, uz prekomjernu upotrebu sile,  u toku mirnog građanskog protesta, ispred zgrade Vrhovnog državnog tužilaštva. Ovo je samo još jedan dokaz da je  Crna Gora sve drugo sem pravna država. Svi ti stankovići, katnići, medenice i nuhodžići samo su šrafovi u mehanizmu autokratskog režima, koji služe očuvanju vlasti u privatnoj državi Crnoj Gori.

Zar ima još neko u Crnoj Gori ko vjeruje u njene institucije? Da  li još neko vjeruje da u institucijama Crne Gore mogu dobiti pravni i politički epilog nebrojene afere? Da pomenemo samo neke: afera „snimak“, afera „limenka“, afera „Telekom“, afera „koverta“, afera „Tužilaštvo“.  Postoji li u Crnoj Gori opozicija i da li još neko vjeruje da se ona može okupiti oko supruge Vrhavnog državnog tužioca, koja je predsjednica navodno opozicione parlamentarne stranke? Može li se preko dana biti opozicija, a noću raditi za režim?

Ima li još neko u Crnoj Gori ko vjeruje da se preko institucija države može zaustaviti progon i diskiminacija srpskog naroda, Srpske pravoslavne crkve, srpskog jezika, ćirilice, srpske kulture i tradicije?  Zar još neko vjeruje da se u nekakvom Odboru za sveobuhvatnu reformu izbornog sistema mogu obezbjediti uslovi za slobodne  i demokratske izbore? Konačno da li stvarno još neko vjeruje da će nam strane ambasade i Evropska unija na tacni donijeti i darovati demokratiju? Trideset godina  nas   zamlaćuju  praznim pričama, a istina je tako jednostavna. Ono što je donijela ulica, jedino ulica može da odnese. Zbog toga pozivamo opoziciju, ako je još ima, da se uozbilji, zaboravi međusobne razmirice i organizuje građanske proteste sve do pada aktuelnog režima.

 

Pljevlja,

POKRET ZA PLJEVLJA

19.09.2019.g

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

IMG-e6f6d2d127d599330ba55dea46284eaf-V

Veljković: Sramna Markovićeva računica – atak na zdravu pamet

Ekološka šteta u iznosu od 65 miliona eura koju je vlast nanijela gradjanima Pljevalja je, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *