sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Politika / Pokret za Pljevlja: VRIJEME BUĐENJA

Pokret za Pljevlja: VRIJEME BUĐENJA

,,Ovaj svijet opasno je mjesto ne zbog ljudi koji čine zlo, već zbog onih koji to posmatraju ne čineći ništa.“, rekao je Ajnštajn. A mi Pljevljaci ne samo da ne činimo ništa, već i dalje trpimo i ćutimo o zlu koje nama i našem gradu nanosi ova đavolje bogata, osiona i korumpirana vlast. Istina je da je ćutanje nekada najbolji lijek protiv nesreće koja nas je zadesila i najdostojanstveniji otpor svemu  ovom što trpimo od  DPS-ovske vlasti skoro 30 godina. No ćutati se i može, ali trpjeti više ne.

Da našoj sredini treba pomoći nije pravni, a ne smije biti ni politički, već isključivo moralni zahtjev. Zbog toga moramo još jednom na ponovljenim državnim izborima i lokalnim izborima naredne godine odbraniti našu sredinu i u ekološkom, privrednom, kulturnom, sportskom i svakako moralnom smislu. Ovoj vlasti ostavićemo grižu savjesti i prezir prema sebi uz odvratnost koju moraju osjetiti prema svakom zlu (a mnogo ga je bilo) koje su nanijeli ovoj državi i ovom gradu. Vjerujemo, da će ih, ali značajno drugačija vlast i država, jednog dana znati značajno sankcionisati kao krivce, grešnike i pokrovitelje svih nesreća i naših stradanja. Ne smijemo dozvoliti da bogatstvo ove sredine ,,ubija“ naš grad i svaku pomisao za njegov razvoj. Na našoj pljevaljskoj nesreći ne smije se više izgrađivati sreća u Podgorici. Pažnja i interesovanje Vlade prema ovoj sredini ogleda se samo u izvlačenju koristi od termoenergetskog kompleksa u Pljevljima, pa zbog toga se prema našim građanima ne pokazuje ni elementarni osjećaj poštovanja njihovih potreba. Sve što dobijamo od nje je prezir prema nama i ignorisanje, odnosno nepoštovanje sopstvenog Ustava i zakona koji su za našu sredinu sudbonosni: Zakon o rudarstvu, Zakon o koncesijama, Zakon o lokalnoj samoupravi…, kao i ugovororene i preuzete obaveze od strane Rudnika uglja, Termoelektrane i Vlade odnosno Države.

U isto vrijeme DPS kroz svoju diktaturu prijeti, ucjenjuje poslom i zaposlenjem, obećava i vara, dijeli stanove, kredite i funkcije, majkama ukida stečeno pravo, dok u isto vrijeme najavljuje novi ,,državni“ udar na, inače, loš standard velike većine građana. Tako će pokušati, još uspješnije, da uz izbore kupuju lične karte i duše osiromašenih građana, da ih ponižavaju, sramote i brukaju i njih i njihove pretke i potomke. To svoje ,,demokratsko“ dostignuće DPS-ovska lokalna vlast će pokušati održati i kroz angažovanje  novih-budućih kadrova i ,,doživotnih“ vršioca dužnosti na brojnim funkcijama. Pri tome, neće prezati i od političkog i ljudskog poniženja svojih aktivista, na način što će svoj intelektualni krem prevesti u ulične trgovce. Odgovornost i moralnost oni bi, opet, da izvrgnu ruglu, a za svoju sramotu bi da, ponovo, okrive nas koji tu istinu budemo otkrili građanima.

Pokrenimo se i kroz iskorjenjivanje kriminala ostavimo ovu državu bez njenog najznačajnijeg nacionalnog obilježja. I neka to bude novi ,,državni udar“ poslije koga će se drugima suditi. A kada lopovi budu branili ono što su stekli, neće biti ljućih boraca za poštene, a protiv lopova.

 

U Pljevljima, 12.06.2017.god.                                  POKRET ZA PLJEVLJA

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

„Srpski narod protiv namjere da se izglasa njegova navodna genocidnost“

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić poručio je uoči današnje Sjednice Ujedinjenih nacija na kojoj …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.