nedelja , 25 februara 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Policija izvršila pretrese na 17 lokacija u Podgorici

Policija izvršila pretrese na 17 lokacija u Podgorici

 

Policija je u Podgorici, shodno naredbama Osnovnog suda u Podgorici, izvršila pretrese na 17 lokacija.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi lice B.B. (32) pronađena je puška sa isteklim oružnim listom i 32 komada municije različitog kalibra. Protiv njega podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Prilikom pretresa stana i drugih prostorija koje koristi lice M.K. (47) pronađena je municija kalibra 7,62 mm. Imenovani je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi M.A. (28) pronađen je pištolj marke „Zastava“ sa isteklim oružnim listom. Protiv M.A. je podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Policija je izvršila i pretres stana i drugih prostorija koje koristi B.M. (28) kojom prilikom je pronađena municija, te je protiv njega podnijeta prekršajna prijava zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o oružju.

Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi lice N.P. (48) policija je pronašla pištolj marke „Češka zbrojovka“. N.P. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Osim toga policija je izvršila pretrese stanova i drugih prostorija koje koriste lica S.R. M.K. (38), D.M. (24), S.S. (36), S.Đ. (38), N.C. (31), G.K. (52), N.M. (31), B.P. (21), B.S. (18) i D.M. (29).

Podsjećamo da je R.K. jutros dovedena službene prostorije Centra bezbjednosti Podgorica koja je prilikom preduzimanja službene radnje pretres stana i drugih prostorija ometala i omalovažavala službenike policije. Ona je lišena slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 11 Zakona o javnom redu i miru i privedena na saslušanje nadležnom sudiji za prekršaje.

Policija raspolaže informacijama da su ova lica učestovala u organizovanju i izvođenju napada na policijske službenike u Golubovcima 29. decembra 2019. godine kao i zaprečavanju saobraćajnica paljenjem guma i obaranjem stabala. U toku su provjere i kriminalisitička obrada kao i operativno – istražne radnje na prikupljanju dokaza.

TIM ZA ODNOSE S JAVNOŠĆU

pištolj

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanje na putevima: Putevi mokri i klizavi, smanjena vidljivost

Na putevima u zemlji danas se saobraća po mokrim i kilzavim kolovozima uz smanjenu vidljivost. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.