subota , decembar 5 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Policija suzavcem na okupljenje građane u centru grada

Policija suzavcem na okupljenje građane u centru grada

U Ulici kralja Petra i večeras je, oko 20 sati, došlo do okupljanja sugrađana koji su u protestnoj šetnji krenuli gradskim ulicama skandirajući „Ne damo svetinje“. Razlog okupljanja je hapšenja (zadržavanja 72 sata) vladike Joanikija, sveštenika SPC u Nikšiću i Pljevljaka Veselina Dragaša, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

.  Od Zelengore ka centru grada policijski kordon sa gas maskama presreo ih je, ispred zgrade MTL, ne dozvoljavajući prolaz. Čulo se skandiranje Milo lopove, ustala je CG svetinja se branit mora, Srbija-Kosovo, policijo braćo mila ne slušajte više Mila. Nakon nekoliko minuta međusobnog potiskivanja policija je dva puta bacila suzavac a okupljeni su skandirali „ustaše“. Po riječima sugrađana došlo je i do upotrebe fizičke sile od strane policije.

U koloni je vidno prisustvo omladine a ima i maloljetnika a vozilo Hitne pomoci bilo je na ulici. Povrijeđen je sedmogodišnji dječak, starija žena i mladić.

Na ulicama Pljevalja večeras je vidno prisustvo pripadnika policije na više lokacija, kao i ispred zgrade Osnovnog suda, na igralištu Familija. Policija i građani su još uvijek u centru grada.

Policijski kordon i centru
Policijski kordon u centru

Screenshot_20200513-203858_Viber

Screenshot_20200513-212613_Viber

Igraliste Familija
Igraliste Familija
Zgrada Suda
Zgrada Suda

FB_IMG_1589399085429

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

covid 19 - koronavirus

Danas šest pacijenata preminulo od korona virusa, 581 zaraženih, 19 iz Pljevalja

Laboratorije Instituta za javno zdravlje, druge javne i privatne laboratorije koje se bave dijagnostikom infekcije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *