utorak , decembar 1 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Policija u Kolašinu, Cetinju i Herceg Novom uhapsila devet osoba zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

Policija u Kolašinu, Cetinju i Herceg Novom uhapsila devet osoba zbog nepostupanja po zdravstvenim propisima

 

Policija je u Kolašinu, vršeći saobraćajnu kontrolu, zaustavila putničko motorno vozilo u kojem su se nalazili M.M. (34) i R.M. (37), oba lica iz Podgorice, a koji nijesu imali izdatu potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje.

Prikupljena su obavještenja na okolnosti njihovog boravka van opštine stanovanja i o svemu je obaviješten nadležni državni tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo kao nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Zbog sumnje da su izvršili ovo krivično djelo M.M. i R.M. su lišeni slobode.

Osim toga, u Kolašinu je kontrolisano i lice D.S. (39) iz Budve koje je takođe upravljalo putničkim motornim vozilom, kojom prilikom nije posjedovao neophodnu potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje.

Sa navedenim je upoznat nadležni tužilac, te je D.S. lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Takođe, policija je u Cetinju lišila slobode T.Ž. (36), državljanina Bosne i Hercegovine, sa prebivalištem u Kotoru, zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti, jer je zatečen u kršenju mjere zabrane međugradskog saobraćaja.

Osim toga, cetinjska policija je juče lišila slobode bezbjednosno interesantno lice R.M. (27), kao i lica K.M. (29), P.I. (27) i K.S. (19), svi iz Cetinja, jer su zatečeni u kršenju naredbe Nacionalnog koordinacionog tijela o zabrani kretanja i zadržavanja dva ili više lica na javnom mjestu, čime su, kako se sumnja, izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvanim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

U Herceg Novom policija je zaustavila putničko motorno vozilo kojim je upravljao A.B. (37) iz Bara, a koji nije imao potvrdu za dozvoljeno međugradsko kretanje, te je protiv njega podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

te

Vlade usvojila Informaciju o zaključivanju aneksa 1 ugovora o korišćenju sredstava za realizaciju projekta „Upravljanje industrijskim otpadom i čišćenje“ za remedijaciju lokacije Pljevlja

Vlada Crne Gore je u četvrtak, 19. novembra 2020. godine, bez održavanja sjednice, a na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *