petak , maj 29 2020
Početna / Vijesti / Politika / Političari čistih ruku u nezaustavljivom procesu promijena i pomirenja u Crnoj Gori

Političari čistih ruku u nezaustavljivom procesu promijena i pomirenja u Crnoj Gori

Predsjednik Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić i generalni sekretar Boris Bogdanović, održali su konsultativni sastanak sa članovima Opštinskog odbora i predsjednicima mjesnih odbora u Pljevljima. Na sjednici koja je pored radnog, imala i svečani dio, analizirani su rezultati i aktivnosti u 2018.godini. Zaključeno je da su Demokrate u Pljevljima zaokružile infrastrukturu gotovo na svim nivoima organizovanja. Nakon rezultata od 20% na poslednjim lokalnim izborima, nastavljen je rapidan rast podrške građana Pljevalja mladim, modernim, neiskompromitovanim političarima, čistih ruku i obraza, koji se odgovornim i stručnim pristupom bave životnim temama građana. Fabrikovanje afera, svakodnevni napadi i podmetanja ne mogu zaustaviti proces promjena i pomirenja u Crnoj Gori. Tako je i poslednja akademska afera podmetnuta lideru Demokrata doživjela potpuni fijasko i razbila se u sudaru sa argumentima istine, prava i zakona. Nažalost, porazna je činjenica da je i ta afera konstruisana zajedničkim djelovanjem vlasti, ali i dijela opozicionih kolega, što šalje višestruku poruku stvarnih ciljeva i namjera.

Predsjednik Demokrata, Aleksa Bečić istakao je da je zaista neobjašnjivo da bilo koji opozicionar ne prihvati Plan sveobuhvatnih izbornih reformi kolega iz opozicije koji je podržala EU, a prihvatii  Plan DPS-a i Branimira Gvozdenovića. Takođe, izrazio je čuđenje činjenicom da su pojedini odbili da potpišu dokument kojim se obavezuju da nikada neće ulaziti u predizborne i postizborne aranžmane sa DPS-om, da će trajno napustiti Skupštinu i Odbor DPS-a, da će podržati Plan sveobuhvatnih izbornih refrormi kolega iz opozicije i da će poštovati principe nenapadanja, uvažavanja i saradnje među opozicijom. „Ovakva polazišta jesu opoziciona azbuka, i svakog opozicionog birača da probudite u pola noći, potpisao bi ovo bez razmišljanja „, naglasio je Bečić.

Podsjetio je da su Demokrate održale riječ datu građanima i opozicionim kolegama o bojkotu parlamenta cjelokupne opozicije, a poslednji događaji potpuno potvrđuju ispravnost takvog pristupa. Predsjednik se osvrnuo na širenje nacionalističke histerije kroz fabrikovanje tema na nedeljnom nivou koje izazivaju emocije kod građana, a koje imaju za cilj da homogenizuju biračko tijelo DPS-a predstavljajući opoziciju kao strašilo i faktor nestabilnosti, a ujedno skrećući pažnju javnosti sa gorućih životnih problema. Dio opozicije prihvata i učestvuje u toj igri iako je ovih 30 godina pokazano da je učešće u nacionalističkoj predstavi zapravo ruka pomoći najvećem ideološkom kameleonu u Evropi. Predsjednik Bečić je predstavio pozitivne rezultate u radu opština u kojima Demokrate vrše vlast, tom prilikom saopštavajući: „Herceg Novi ima najstabilniju vlast u poslednjih 20 godina, u Kotoru uspješno branimo i Kostanjicu, i Luku, i opstanak na UNESCO listi, a Budvi smo za dvije godine priredili finansijsku renesansu“, zaključio je lider Demokrata, i na kraju, prisutnima uputio čestitke povodom predstojećih praznika i izrazio zahvalnost na posvećenosti i hrabrosti.

Predsjednik Opštinskog odbora Milojica Tešović podnio je izvještaj o radu Odbora između dvije sjednice. Izrazio je zadovoljstvo i aktivnim radom mjesnih odbora i mladih Demokrata. Istakao je da su Demokrate u Pljevljima postavile snažan temelj i postale predvodnik opozicione borbe sa dominantnim povjerenjem opozicione javnosti.

Predsjednik Kluba odbornika Demokrata u SO Pljevlja, Nikola Rovčanin podnio je informaciju o radu Kluba. Istakao je da su odbornici Demokrata za veoma kratko vrijeme postali prepoznatljiva adresa kojoj se svakodnevno obraćaju građani. Takođe, odbornici Demokrata su za šest mjeseci rada u lokalnom parlamentu usmerili pažnju i otvorili najznačajnije teme od vitalnog interesa opštinu, što su građani prepoznali i podržali.

Saopštenje za javnost Demokrata CG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

so 5 jun

SJEDNICA SO ZAKAZANA ZA 5.I 6. JUN

Sjednica lokalnog parlamenta, koja je odložena zbog pandemije virusa korona, održaće se 5. i 6. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *