nedelja , 21 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / POLOŽENI VIJENCI NA STRAŽICI

POLOŽENI VIJENCI NA STRAŽICI

Vraneš položio vijenac na masovnoj grobnici i na spomen obilježju

U okviru obilježavanja Dana opštine Pljevlja, 20. novembra, na Stražici su položeni vijenci stradalim tokom Drugog svjetskog rata. Polaganje vijenaca je počelo tako što je predsjednik opštine dr Dario Vraneš, zajedno sa saradnicima, položio vijenac na masovnu grobnicu u kojoj su bačena tijela ubijenih pripadnika četničkog pokreta. Vraneš je sa saradnicima prislužio i svijeće za poginule pripadnike ovog pokreta. Potom je komemoracija na spomen obilježju na Stražici počela tako što je predsjednik opštine položio vijenac i prislužio svijeću. Vijenac je položila predsjednica Skupštine opštine Jovana Tošić, predstavnici boračkih organizacija i političkih partija. 

Obilježavamo današnji dan kao dan oslobođenja našeg grada u Drugom svjetskom ratu, ali i kao Dan opštine, kazao je ispred Organizacije boraca NOR-a Vidoje Despotović

Predsjednik Opštine, dr Dario Vraneš je kazao da očekuje istinsko pomirenje između građana Pljevalja, da vjeruje da će se u narednom periodu istinski poštovati sve žrtve Drugog svjetskog rata ali je podvukao da se nada da se 20. novembar, poslednji put slavi kao dan opštine. 

-Moramo poštovati sve žrtve. One koji su poginuli u četničkom pokretu i one koji su poginuli u partizanskom pokretu. Oni su se borili da bi mi danas živjeli u slobodi, kazao je Vraneš i izrazio nadu da dolaze bolji dani sa više poštovanja prema svim žrtvama.

Izvor-pvsvitanje

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ELEKTROPRIVREDA DOBILA NOVI ROK DA RIJEŠI PROBLEM PRAŠINE

Mještani pljevaljskog naselja Komini i danas su se okupili na protestnom skupu kako bi upozorili …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.