četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Politika / Popoviću Ostrog liči na buvljak, litije hibrid Islamske revolucije i Kju-kluks klana

Popoviću Ostrog liči na buvljak, litije hibrid Islamske revolucije i Kju-kluks klana

GOSTOVAO NA HRT-U

Pisac je ocijenio da bi u Crnu Goru, da nije NATO članica, već ušli “neki psi rata, neki četnici” iz BiH ili Srbije

Pisac i dobitnik najvećih državnih nagrada, Milorad Popović, kazao je da su litije koje posljednjih par mjeseci organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska hibrid Islamske revolucije i Kju-kluks-klana (KKK), pokreta koji je u Sjedinjenim Državama kroz istoriju koristio terorizam – fizičke napade i ubistva – protiv grupa i pojedinica koji su im se suprotstavljali.

Pojašnjavajući aktuelnu situaciju u Crnoj Gori i pojedinosti Zakona o slobodi vjeroispovijesti, Popović je u emisiji “Jedan na jedan” na Hrvatskoj radio-televiziji, između ostalog, kazao da manastir Ostrog danas liči na buvljak, te da je komercijalizovan u najprimitivnijem smislu.

Popović je kazao i da SPC u Crnoj Gori litijama pokušava pokazati svoju moć, jer, kako tvrdi, Crnu Goru vide kao privremenu državu koja nema snage da opstane.

On je ocijenio i da bi u Crnu Goru, da nije NATO članica, već ušli “neki psi rata, neki četnici” iz BiH ili Srbije, te da bi se možda već stvorile “neke autonomne oblasti, kao što smo gledali devedesetih godina”.

Popović je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija nazvao “besprizornim čovjekom”  koji je sticajem čudnih okolnosti postao sveštenik.

Popović je ranije, u intervjuu početkom ovog mjeseca, kazao kako misli da je vrijeme da država direktnije reaguje na litije, ocijenivši da su ti skupovi u organizaciji MCP samo priprema za nasilje.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1652124621595

DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

Lideri i poslanici DF saopštili su da belvederskki ekstremisti pokazuju da su sebe ogradili od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *