nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Posjeta Duška Markovića, predsjednika Vlade Crne Gore Pljevljima

Posjeta Duška Markovića, predsjednika Vlade Crne Gore Pljevljima

rudniok nasklobna

Danas je u Pljevljima povodom Dana rudara Crne Gore boravio Duško Marković, predsjednik Vlade Crne Gore sa saradnicima.

Na Svečanoj akademiji održanoj u Domu Vojske Crne Gore Marković je kazao da Vlada Crne Gore cijeni posvećenost rudara i zalaganje u postizanju što boljih rezultata koji direktno utiču na razvoj crnogorske privrede.

– Rudari su stub energetske stabilnosti naše države, a vaši rezultati značajno učestvuju i u njenom industrijskom razvoju. Eksploatacija mrko-lignitnog uglja iz pljevaljskih ležišta je jedna od vodećih privrednih djelatnosti u Crnoj Gori. … Predano radimo da uvećamo investicije u rudarstvu i da kroz unapređenje poslovnih prilika povećamo broj zaposlenih radnika, i njihove zarade. A to će direktno uticati na uslove rada i životni standard naših rudara i njihovih porodica – rekao je Marković.

Na Svečanoj akademiji govorili su: Mirko Đačić, predsjednik opštine, Aleksandar Mitrović, predsjednik Odbora direktora Rudnika uglja Pljevlja,  Radoš Lacman, predstavnik kompanije Uniprom metal Nikšić, Uglješa Vučinić, direktor Rudnika mrkog uglja u Beranama i Andrej Šori, predsjednik Odbora direktora Gradir-Montenegra.

Na Svečanoj akademiji nagrađeno je pet najboljih radnika Rudnika uglja.

U okviru posjete Pljevljima Marković se sastao u opštini sa predsjednikom, posjetio je  male privrednike:“RM Komerc” i  Javor Internacional, dok je posjeta završena obilaskom površinskog  kopa “Potrlica”.

 

S.Z.

Opširnije u narednom broju “Pljevaljskih novina“.

sekulic

Andrej Špri

mitrovic

markovic

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ck cg

Crveni krst Crne Gore obilježava 146 godina postojanja

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 146 godina postojanja nacionalnog društva, prvog na Balkanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *