sreda , 24 aprila 2024
Početna / Vijesti / Politika / Poslanici danas o skidanju imuniteta u slučaju „Stanovi“

Poslanici danas o skidanju imuniteta u slučaju „Stanovi“

Skupština Crne Gore dobila je predlog za skidanje imuniteta za petoro poslanika Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata zbog optužbe SDT-a da su zloupotrijebili službeni položaj. SDT je zatražilo odobrenje krivičnog gonjenja za nekadašnje članove stambene komisije Vlade Predraga Boškovića, Dragicu Sekulić, Suzanu Pribilović, Ivana Brajovića i Damira Šehovića. Parlament će na sjednici u 17 časova danas glasati o skidanju imuniteta.

O imunitetu će se izjasniti naknadno  O imunitetu će se izjasniti naknadno

Predsjednik Administrativnog odbora Dragan Krapović podsjetio je da je skidanje imuniteta predloženo na sjednici odbora krajem prošle godine, a ukazao je da SDT osumnjičene poslanike tereti za zloupotrebe. 

„Jednoglasno smo zaključili da se predloži skidanje imuniteta. Imali smo na odboru konstruktivnu raspravu, a prisustvovali su i predstavnici tužilaštva“, rekao je Krapović. 

O ovoj tački, međutim, rasprave nije bilo. 

To je potvrdila predsjednica parlamenta Danijela Đurović, objašnjavajući da je na Kolegijumu dogovoreno da pošto poslanici na koje se zahtjev SDT-a odnosi nijesu prisutni u sali tokom rasprave, onda diskusija neće biti. 

Premijer Dritan Abazović je 13. oktobra prošle godine prijavio grupu poslanika DPS i SD, kao i nekoliko ranijih funkcionera Vlade i parlamenta, da su pričinili milionsku štetu državi dodjelom ekskluzivnih stanova i donošenjem odluka o stambenoj pomoći.

Administrativni odbor je krajem prošle godine jednoglasno podržao zahtjev Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) za ukidanje imuniteta za pet poslanika radi pokretanja postupka zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj prilikom rješavanja stambenih potreba funkcionera Vlade.

U slučaju javnosti poznatom kao afera „Stanovi“ nužno je ispitati i kako je prilikom transporta građe Vlade prema Državnom arhivu nestalo 60 registratora sa podacima o dodjeli kredita, kao i zašto su uništeni tonski zapisi sa sjednica na kojima su donošene odluke.

Abazović je ranije govorio da je Vlada na čijem je čelu bio Duško Marković donijela odluku da se unište svi tonski zapisi sa sjednica.

Konkretnije, radi se o tonskim zapisima od 2010. godine do 2020. godine. Na taj način su uništeni tonski zapisi sa sjednica Komisije za dodjelu stanova od 2010. godine do 2020. godine, predstavio je Abazović.

https://iframely.net/yjfNmS0?card=small&v=1&app=1

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Čestitka za Ramazanski Bajram

Dragi gradjani, pripadnici islamske vjere, Upućujemo vam najiskrenije čestitke povodom velikog praznika ramazanskog Bajrama.Praznik koji …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.