četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Poslanici Građanskog pokreta URA odbili da potpišu Politički sporazum

Poslanici Građanskog pokreta URA odbili da potpišu Politički sporazum

Poslanici Građanskog pokreta URA odbili su predlog da 41 poslanik stavi potpis na Politički sporazum koji je prošle sedmice dostavio Demokratski front na sastanku stare parlamentarne većine, saznaje CdM od izvora iz jedne od stranaka koje su prisustvovale sastanku.

„Rekao bih da je organizator sastanka tražio da se na Politički sporazum stavi potpis 41 poslanika, ali je to izostalo. Vi kao novinari istražite ko nije pristao da stavi 41 potpis poslanika”, saopštio je nakon današnjeg sastanka predstavnika partije parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. poslanik Demokrata Momo Koprivica .

CdM saznaje da potpis nisu stavili poslanici Građanskog pokreta URA.

<<<Koprivica: Prvo raspodela mesta, onda o imenima, na politički sporazum nije stavljen potpis 41 poslanika<<<

Koprivica je novinarima pojasnio da je to bila ponuda da ono što su prošli put potpisali predatavnici stranaka sad potpiše 41 poslanik i rekao je da nijesu svi prihvatili tu opciju.

„Principi saradnje stare parlamentarne većine bazirali bi se na poštovanju izborne volje građana iskazane na izborima 2020, a ciljevi bi ostali borba protiv korupcije i organizovanog kriminala i onemogućavanje bilo kakvih povrataka Demokratske partije socijalista na vlast”, navodi se između ostalog u Političkom sporazumu.

<<<Mandić: Prvo će se birati predsednik Skupštine i njeno rukovodstvo, potom Vlada<<<

Jedan od lidera DF-a koji je i sazvao današnji sastanak Andrija Mandić je spštio da su se dogovorili da se prvi bira predsednik Skupštine i njeno rukovodstvo, a potom Vlada.

„Sporazumom je predviđeno da će se sva mesta resetovati, birati novo rukovodstvo Skupštine, a potom izbor nove Vlade. Jasna je dobra želja i namjera da idemo naprijed i da uradimo sve što možemo na zadovoljstvo čitave Crne Gore”, naveo je Mandić.

Današnjem sastanku pristustvovali su lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, poslanik PzP-a Branko Radulović , lider DEMOS-a Miodrag Lekić , predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić , i predsednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović , poslanici Demokrata Momo Koprivica, Danilo Šaranović i Zdenka Popović , predsednik Socijalističke narodne partije Vladimir Joković , potpredsednik GP URA Miloš Konatar i izvršni direktor te partije Zoran Mikić , kao i poslanik Radničke partije Maksim Vučinić .

Izvor-CdM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Stanić: 24. oktobra probudicemo se u demokratskim, ujedinjenim i pravim Pljevljima!

Predsjednik Pokreta za Pljevlja, doktor Novica Stanić naglasio je da u ovoj koaliciji nema velikih …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.