ponedeljak , 22 aprila 2024
Početna / Vijesti / Kultura / POTPISAN SPORAZUM O PREKOGRANIČNOJ SARADNJI

POTPISAN SPORAZUM O PREKOGRANIČNOJ SARADNJI

Danas su, u prostorijama JU Centar za kulturu Pljevlja, Sporazum o prekograničnoj saradnji između Doma kulture Prijepolje i JU Centar za kulturu Pljevlja, potpisali direktori ovih Ustanova: g-đa Admira Hamidović i g-din Slavko Tošić.

Osnovni cilj Sporazuma je afirmacija i promocija dramskog, muzičkog i folklornog amaterskog stvaralaštva, a potpisnici Sporazuma obavezali su se i na zajedničko organizovanje predstava, tribina, okruglih stolova, rasprava i drugih programa koji su od značaja za razvoj kulturnog amaterizma.

Zadatak ovog dokumenta usmjeren je i na prekograničnu saradnju kroz aplikaciju za projekte i zajedničku realizaciju međunarodnih projekata od opšteg javnog interesa u oblasti kulture, kao i na produkciju i distribuciju kulturnih programa i organizaciju manifestacija iz oblasti kulture.

Saradnja između dvije Ustanove ogledaće se i u besplatnom korišćenju prostornih, tehničkih i kadrovskih kapaciteta, za realizaciju kulturno-umjetničkih aktivnosti Sporazumnih strana, kao i kroz zaštitu i očuvanje materijalne i nematerijalne kulturne baštine, podsticanje donatorstva i sponzorstva u kulturi, i saradnji na drugim poslovima od javnog interesa.

Izvor-facebook

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Koncert „Valentina“ u Pljevljima

U subotu, 13. aprila, sa početkom od 20 časova, na Velikoj sceni JU Centar za …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.