četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Potpisan Ugovor sa konsultantom za projekat toplifikacije Pljevalja

Potpisan Ugovor sa konsultantom za projekat toplifikacije Pljevalja

Ugovorom o konsultantskim uslugama za izradu projekta toplotnog konzuma toplifikacije grada Pljevalja, koji je potpisan juče između Opštine Pljevlja i preduzeća „Dencon“ doo Podgorica, zvanično je otpočeo jedan od najznačajnijih projekata za Pljevlja – projekat toplifikacije grada.

Ugovor, čija je vrijednost radova 20.000,00 eura, a rok izvršenja 60 dana od dana potpisivanja, potpisali su predsjednik Opštine Igor Golubović i predstavnici firme „Dencon“ doo Podgorica.

Izabrani konsultant se obavezao da u ugovorenom  roku sačini analizu postojeće prostorno – planske dokumentacije u vezi toplifikacije Pljevalja, izvrši analizu konzuma u skladu sa trenutnim i planiranim potrebama za daljinsko grijanje, kao i da izradi tendersku dokumentaciju za realizaciju projekta izgradnje primarnog vrelovoda – od Termoelektrane Pljevlja do grada.

Sredstva za ovaj projekat obezbijeđena su Budžetom Crne Gore za 2019. godinu u okviru programa „Projekti očuvanja životne sredine“, tj. projekta „Sprovođenje mjera smanjenja zagađenja i toplifikacije Pljevalja“ za čiju je realizaciju država Crna Gora izdvojila značajna sredstva.  Ovim sredstvima raspolaže Opština Pljevlja u skladu sa Ugovorom sklopljenim sa Upravom javnih radova, koji je potpisan 18. novembra 2019. godine.

 

izvor: pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

KGB put - nasipanje Vojska CG

Lokalni putevi moraju da plate PDV – obavezan obračun PDV na usluge od javnog interesa

Pljevaljsko Preduzeće za održavanje lokalnih puteva obavezno je da obračunava PDV na izvršene usluge od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *