petak , maj 29 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Poziv odbornicima da se uključe u rješavanje problema zagađenosti Ćehotine

Poziv odbornicima da se uključe u rješavanje problema zagađenosti Ćehotine

NVO Ekološko društvo „Breznica“ iz Pljevalja, nakon ekološkog incidenta i trovanja rijeke Ćehotine hemikalijama, pepelom i šljakom iz postrojenja Termoelektrane „Pljevlja“ poziva Odbornike svih Odborničkih klubova da od Predsjednika Skupštine Opštine Pljevlja – Dragiše Sokića,zatraže zakazivanje Vanredne sjednice Skupštine Opštine Pljevlja, sa jednom tačkom Dnevnog reda na kojoj bi se raspravljalo o uzrocima i posledicama štete nastale ispuštanjem opasnih materija iz postrojenja Termoelektrane Pljevlja u rijeke Vezišnicu i Ćehotinu i neophodnosti bržeg regovanja na ublažavanju posledica i mogućnostima sanacije nastalih šteta.

 

Imajući u vidu katastrofalne posledice nedavnog ispuštanja opasnih materija u vodotoke rijeka Vezišnice i Ćehotine dana: 05. 07. 2019. godine, iz postrojenja Termoelektrane Pljevlja,logično bi bilo da predstavnici građana u lokalnom parlamentu zatraže održavanje Vanredne sjednice u cilju procjene nastale materijelne štete po živi svijet, ihtio floru i faunu, zemljište i poljoprivredne proizvode, kao i neophodnost saniranja nastalih šteta.

 

-Ovu obavezu imaju Odbornici koji su od građana dobili mandat da štite interes građana u lokalnom parlamentu i koji bi po prirodi posla koji obavljaju trebali sami nakon ovakvog incidenta da zatraže reakciju državnih organa i institucija. Takva inicijativa se do danas nije čula od predstavnika građana, pa ih želimo na ovaj način podsjetiti na njihovu obavezu prema građanima. Oni Odbornici lokalnog parlamenta koji budu uzdržani od pokretanja price o ovom problemu, će tim potezom jasno staviti do znanja građanima Pljevalja cije interese štite, navodi se u saopštenju Milorada Mitrovića, iz NVO Breznica.

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

boban-mugoc5a0a-ijzcg

Mugoša: Kraj epidemije moguć 2. juna

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša poručio je da bi kraj epidemije koronavirusa u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *