utorak , jun 2 2020
Početna / Vijesti / Kultura / Pozorišna predstava „Bog masakra”

Pozorišna predstava „Bog masakra”

U organizaciji opštine Pljevlja i Turističke organizacije Pljevlja, dana 25. februara 2020. godine u Domu kulture u 19 časova biće izvedena pozorišna predstava „Bog masakra” koju je po tekstu Jasmine Reze režirao makedonski reditelj Siniša Evtimov.

Predstava govori o dva bračna para koji pokušavaju da riješe sukob njihovih sinova, otpočevši susret u upadljivo tolerantnom i civilizovanom tonu. Drama sa elementima satire pokazuje da zapadno društvo, koje osuđuje svaki oblik fizičkog i verbalnog nasilja, insistirajući na osmijehu, političkoj korektnosti, pacifizmu i svemu demokratskom, kada se razgovor razbukti, svodi ove vrijednosti samo na praznu formu, pokazujući dvoličnost, odsustvo ljudskosti i u teoriji, toliko omraženu agresiju.

Gledajući svoj život u priči o maloj bezazlenoj situaciji, koja na kraju, ipak govori mnogo o suštini, publika će, po riječima reditelja, vidjeti sebe u malo distorziranom ogledalu, kroz komične dijaloge i situacije. Premda je riječ o francuskom tekstu, slaže se cijela ekipa predstave, i crnogorsko društvo može se bez problema uključiti u ovo preispitivanje mentaliteta evropskog građanina 21.vijeka.

Uloge u predstavi tumače Marija Labudović, Jelena Đukić, Omar Bajramspahić i Vule Marković. Scenografiju i izbor muzike potpisuje Siniša Evtimov, konsultant i lektor je Dubravka Drakić, dok je izbor kostima uradila Marija Vujović.

Ulaznice po cijeni od 2€ mogu se kupiti na biletarnici Doma kulture Pljevlja 24. i 25. februara 2020. godine u periodu od 12 do 19 časova.

 

izvor: pljevlja.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Manastir Dubocica

Vjernici u crkvi za Vasilijevdan- Mir u mojoj duši i mir u cjelom svijetu

Danas je radost obasjala srca pravoslavnih vjernika jer su po prvi put mogli da prisustvuju …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *