četvrtak , maj 28 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Pravoslavna omladina Pljevalja pokreće volontersku akciju u borbi protiv virusne epidemije

Pravoslavna omladina Pljevalja pokreće volontersku akciju u borbi protiv virusne epidemije

Uz blagoslov episkopa Mileševskog, vladike Atanasija

Na molbu Pljevaljskog odbora za odbranu svetinja njegovo preosveštenstvo episkop mileševski gospodin Atanasije dao je svoj arhipastirski blagoslov na organizovano angažovanje pravoslavne omladine u borbi protiv virusne pandemije u Crnoj Gori. Pljevaljski odbor za odbranu svetinja Opštinskom timu za zaštitu i spašavanje stavlja na raspolaganje grupu mladih volontera, koji su tokom organizovanja protestnih litija vršili poslove redarske službe.

U situaciji kada opaki i nevidljivi neprijatelj ugrožava samu biološku supstancu našeg naroda svjesna i savjesna pravoslavna omladina, uz blagoslov svoje Crkve, želi da pomogne u borbi za obuzdavanje bolesti, tako što će pomoći najugroženijim dijelovima stanovništva, na način kako odrede nadležni državni organi.

U zvaničnom dopisu koji će proslijediti Opštinskom timu Odbor će dostaviti imena i kontakt podatke volontera kako bi se omogućilo njihovo efikasno angažovanje. Istovremeno, Odbor koristi priliku da pozove sugrađane da se ponašaju u skladu sa usvojenim mjerama nadležnih državnih organa i na taj način daju svoj doprinos opštem dobru.

Uvjereni smo da da ćemo zajedničkim naporima uz Božju pomoć pobijediti i ovu pošast.

Pljevaljski odbor za odbranu svetinja

IMG-601ccfceca2a3461ab911ffe624a2f20-V

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

boban-mugoc5a0a-ijzcg

Mugoša: Kraj epidemije moguć 2. juna

Direktor Instituta za javno zdravlje Boban Mugoša poručio je da bi kraj epidemije koronavirusa u …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *