četvrtak , 29 septembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Predstava „Crna kutija“ u utorak

Predstava „Crna kutija“ u utorak

Predstava „Crna kutija“ govori o sedmoro dugogodišnjih prijatelja, koje je na zajedničkoj večeri okupilo pomračenje mjeseca. Oni odluče da odigraju igru, tako što stavljaju mobilne telefone na sto i pristaju da podijele: poruke, pozive, mejlove, koje prime do kraja večeri. Umjesto zabave zahvaljujući ‘crnim kutijama’ otkrivaju da jedni o drugima ipak ne znaju sve, kako su mislili, već da su zapravo potpuni stranci i da su njihova prijateljstva i ljubavi sagrađene na lažima.

Đorđević je ovaj tekst napisala po motivima italijanskog hit filma „Potpuni stranci“, reditelja Paola Đenovezea, a Bulajiću je ovo deveta režija za produkciju Pozorišta u Nikšiću. Anka Gardašević je svedenom scenografijom (sto sa sedam stolica i polica) uz prethodno precizno iščitan tekstualni predložak i rediteljsku zamisao, pružila glumačkoj ekipi potpunu dominantnost na scenu. Uz pažljivo iščitavanje teksta i rediteljskog rukopisa i mr Olivera Eraković (kostimografkinja) prilagodila je svoj izraz. Njeni kostimi, na sceni su likovno obojili svaki lik pojedinačno, tako da je priča o: ljudskom licemjerju, intrigama, prijateljstvu, istinama i lažima, o svemu što čini naše bitisanje u suživotu sa gedžetima i drugim modernim tehnologijama, scenski ubjedljivija. No, dinamici te aktuelne priče, kako to i priliči pozorištu kao kolektivnom činu, doprinijela je mizika. Dino Kapetanović iz Benda „Autogeni trening“,suptilnim odabirom muzike uspio je da nagovjesti dramske zaplete, na momente i „jače od riječi“.

Komedija „Crna kutija“, autorke Ane Đorđević, u režiji Gorana Bulajića, biće izvedena u Domu kulture u Pljevljima, u utorak 25. decembra, sa početkom u 19 časova.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ROVČANIN: IDEMO LJUDI DA ZAVRŠIMO TOPLIFIKACIJU GRADA

U svom obraćanju, Predsjednik opštinskog odbora Demokrata u Pljevljima i nosilac koalicione izborne liste “Idemo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.