ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Predstava “Žena koja je skuvala svog muža” sjutra u Domu kulture

Predstava “Žena koja je skuvala svog muža” sjutra u Domu kulture

Sjutra u Domu kulture Pljevlja u 20 časova biće izvedena pozorišna predstava „Žena koja je skuvala svog muža“ u produkciji Korifej teatra iz Kolašina.

„Žena koja je skuvala svog muža“ u izvršnoj produkciji Korifej teatra je predstava rađena po tekstu britanske spisateljice Debi Izit, prevod Đorđe Krivokapić, a režiju potpisuje tročlani glumački kolektiv: Marija Đurić, Anđelija Rondović i Đorđije Tatić.

,,Žena koja je skuvala svog muža“ je crna komedija koja priča o tretiranju žene kao potrošnog materijala i njenoj tradicionalno shvaćenoj ulozi servilne domaćice. Žensko pitanje se naravno pokreće poslije godina patnje i nesporazuma, ali i sazrijeva, mijenja se i dovodi do osvješćenja glavne junakinje i solidarnosti među ženama, nauštrb jakog mačoističkog muškog principa s druge strane, koji se samodestruira. Ljudsko licemjerje je u centru odnosa u komadu. U njegovoj manifestaciji ne postoje zdravi uslovi da se stvore intimnije veze među ljudima, a život se srozava i banalizuje do neprepoznatljivih slojeva lažnosti i iščašenja.

zena koja je skuvala muya

U predstavi igraju: Đorđije Tatić, Marija Đurić i Anđelija Rondović.

Organizatori predstave: Sekretarijat za društvene djelatnosti opštine Pljevlja i Turistička organizacija Pljevlja, a cijena ulaznice je 1 evro.

Prodaja ulaznica na biletarnici Doma kulture Pljevlja u četvrtak 19. septembra od 12 do 20 časova.

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.