četvrtak , 28 septembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / Preko 1000 pljevaljskih penzionera konkurisalo za pomoć od 30 eura

Preko 1000 pljevaljskih penzionera konkurisalo za pomoć od 30 eura

Udruženje penzionera u Pljevljima je po drugi put u ovoj godini podijelilo pomoć svom članstvu. Kako prenosi Dan, novčanu pomoć u iznosu od trideset eura dobila su 562 penzionera.

udruženje penzionera pljevlja

 

 

Sredstva je obezbijedila je Vlada Crne Gore, odnosno Ministarstvo rada i socijalnog staranja, kazao nam je predsjednik udruženja Vukadin Damjanović, dodajući da je u prvoj raspodjeli pomoć u istom iznosu dobilo 217 penzionera.

Damjanović nam je kazao da je prva pomoć podijeljena iz sredstava od članarine koju plaćaju penzioneri, kao i da će do kraja godine biti još jedna raspodjela za još 217 članova.

On nam nije tačno mogao saopštiti koliko je penzionera konkurisalo za pomoć u drugoj raspodjeli, već je pojasnio da raspolaže podacima koliko je ukupno članova tražilo pomoć i u prvoj i drugoj podjeli pomoći.

-Za pomoć od trideset eura konkurisalo je oko hiljadu i sto penzionera, kazao je Damjanović.

Pomoć od trideset eura penzionerima je dijeljena i prethodnih godina, a prošle godine je tu pomoć tražilo oko 900 penzionera.Pravo na ovu vrstu pomoći imaju penzioneri koji su finansijski ugroženi, nemaju riješeno stambeno pitanje ili imaju neku drugu nevolju.

Pljevaljski penzioneri su najbrojnija populacija u Pljevljima, ima ih oko šest i po hiljada. S druge strane, ne treba zaboraviti činjenicu da je prosjek pljevaljske penzije niži od prosjeka na nivou države, kao i da je na početku godine 591 penzioner primao svega 125 eura.

foto: RTV Pljevlja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Danas sunčano i lijepo vrijeme

U Crnoj Gori danas se očekuje sunčano vrijeme, a temperatura će dosezati do 25 stepeni. …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.