utorak , 28 novembra 2023
Početna / Vijesti / Društvo / MANS: “PRESUDA SUDA U PLJEVLJIMA SRAMOTA ZA CIJELU ZEMLJU”

MANS: “PRESUDA SUDA U PLJEVLJIMA SRAMOTA ZA CIJELU ZEMLJU”

Nikakava presuda za javno izrečenu kritiku stanja u kome nalazi naša zemlja, ne može povratiti ugled Crne Gore u kojoj i dalje traje višegodišnji krvavi rat kokainskih kriminalnih klanovima koji predstavljaju neposrednu opasnost za život svakog građanina ove zemlje, kaže se u saopštenju MANS-a.

 

Kako su saopštili, “presuda koju je juče donio Osnovni sud u Pljevljima je sramota za kompletnu zemlju, u prvom redu za sudstvo i tužilaštvo čijim neradom i propustima smo i došli u situaciju da nas sa ozbiljnih međunarodnih adresa prepoznaju kao mafijašku državu i regionalno švercersko čvorište”. Oni tvrde danema sumnje da se radi o pokušaju crnogorskog pravosuđa da ućutka kritičku misao i otvori prostor za sličnu prasku i budućnosti gdje će presuda Velimiru Čabarkapi biti obrazac postupanja prema svakom onom građaninu koji se usudi da javno progovori o ključnim problemima ove države.

“Modifikovana himna Crne Gore nije ništa drugo do prikaz trenutnog stanje u zemlji i refleksija na katastrofalne rezultate upravo onih institucija koje sada zbog legitimne kritike imaju namjeru da utamniče Čabarkapu”, kaže se u saopštenje.

Kako saopštavaju, “da smo „čuvari kokaina i heroina“ je jasno iz postupka koji su pravosudni organi Crne Gore vodili protiv osumnjičenih narko bosova Kalića i Šarića koji ne samo da nisu procesuirani, već su građani sada zbog propusta i sudstva i tužilaštva primorani da plaćaju milionske odštete iz svog džepa”. “Da „narko dilere nikada ne vezasmo u okove i u lance“, niti smo to ikada imali namjeru kao zemlja, svjedoči i video snimak svadbe Safeta kalića i njegovog veoma prisnog odnosa sa Zoranom Lazovićem, tadašnjim visokim funkcionerom Agencije za nacionalnu bezbijednost. Takvu poruku šalje i imenovanje Lazovića za šefa Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije u Upravi policije” naveli su oni.

Dodaju i “da je „po drogi čuvena domovina naša mila“ govore i brojne zaplijene kokaina i heroina u lukama širom svijeta gdje se kao organizatori pojavljuju upravo lica koje crnogorski pravosudni organi već godinama nisu u stanju da procesuiraju čak ni za saobraćajni prekršaj”. Ovakav sramotan postupak crnogorskog pravosuđa zahtijeva osudu kompletnog društva, kažu u MANS-u jer ne smijemo dozvoliti da oni koji nikada nisu priveli pravdi šefove organizovanog kriminala, kažnjavaju one koji ih zbog toga kritikuju.

Izvor: vijesti

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Moguće nevrijeme, povećana operativna spremnost

Na osnovu izvještaja Zavoda za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Direktorat za zaštitu i spašavanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.