četvrtak , januar 28 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Prevencija od nastanka novih rizika i smanjenje postojećih

Prevencija od nastanka novih rizika i smanjenje postojećih

Cilj projekta  „Misli preventivno – djeluj spremno“  NVO „Legalis“ jeste prevencija od nastanka novih rizika i smanjenje postojećih, sprečavanje i smanjenje izloženosti i ranjivosti društva rizicima od mogućih katastrofa te povećanje spremnosti za reagovanje u novonastalin rizičnim situacijama.

Za realizaciju projekta, čije će projekne aktivnosti trajati šest mjeseci, NVO „Legalis“ dobila je 9.480 evra  na javnom konkursu za raspodjelu sredstava fonda za zaštitu i spašavanja Ministarstva unutrašnjih poslova.

Glavne projektne aktivnosti predviđaju izradu 400 edukativnih brošura o zaštiti i prevenciji od požara u stambenim objektima, nabavku 60 protivpožarnih aparata S6 i S9 za 25 stambenih ulaza, nabavku specijalnog drona za Službu zaštite i spašavanja Opštine Pljevlja te nabavku 10 vodootpornih odijela za SRK „Lipljen“ koji gazduje vodama na području opštine Pljevlja.

Na konkurs MUP-a je bilo prijavljeno 35 projekata lokalnih uprava i NVO-a a sredstva su dodijeljena za realizaciju 5 najbolje rangiranih.

Partner na projektu je NVU „PV Informer“.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Tradicionalne srpska kuća Gačevića

Muzej tradicionalne seoske arhitekture u organizaciji NVO „Da zaživi selo“

NVO „Da zaživi selo“ pokrenula je dalje aktivnosti na promociji turističkih potencijala i prirodnih ljepota …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *