četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Politika / Primjeri političkog DPS rijalitija

Primjeri političkog DPS rijalitija

Svega i svačega smo se nagledali i naslušali u političkom životu Crne Gore, ali ovo što se dešava ovih dana svakako predstavlja svojevrstan rijaliti.  Ambasador Crne Gore pri Svetoj stolici u Rimu, ne poštuje odluku Vlade Crne Gore o njegovom opozivu, nego mijenja brave na vratima ambasade i bunca, u 21.vijeku, o nekakvim četničkim divizijama i Neretvi. Ne vjerujemo da je i drevni Rim, u svojoj više milenijuma  staroj istoriji, doživio tako nešto. Drugi ambasador u Pekingu, koji se  „poturčio“ prije  4 godine,  što je bilo ravno odlasku u četnike 1944.godine, prisvojio je pečat ambasade. Takvim ponašanjem podsjeća na dječaka koji uzima svoju loptu kad vidi da njegova ekipa gubi utakmicu. Ni  Kina, još starija od Rima, sigurno nije zapamtila takvu drskost i bezobrazluk.

No nije takvo ponašanje svojstveno samo ambasadorima. Leteći ministar, koji  se poput perja, u istom danu raspe u više država,i sve to naplati, svakako je crnogorski unikum.  Specijalni državni tužilac Milivoje Katnić, poznatiji kao najčuveniji crnogorski izviđač, svjestan da mora otići sa funkcije ucjenjuje i pokušava da spasi svoju ekipu preko koje je dijelio selektivnu pravdu u Crnoj Gori.

Predsjednik Privrenog suda Blažo Jovanić zabranio je skupštinu akcionara Odbora direktora Elektroprivrede Crne Gore zakazanu na inicijativu resornog ministra za 25.februar. Sjednica će biti održana 16.marta, dva dana nakon lokalnih izbora u Nikšiću, jer svakako treba iskoristiti resurse EP CG u predizbornoj kampanji i na dan izbora, bar tako misli Blažo Jovanić. Taj isti Privredni sud i njegov predsjednik štiti Dragana Brkovića, vlasnika „Vektre Jakić“, na štetu interesa prije svega građana Pljevalja. Privredni sud je 2019.godine poništio odluku Uprave za šume, o raskidu koncesionog ugovora sa „Vektrom Jakić“ i naložio da se Draganu Brkoviću dozvoli dalja sječa i prodaja pljevaljskih šuma do donošenja konačne presude.  A konačna  presuda će biti na „kukovo ljeto“ ako Blažo Jovanić ostane na čelu Privrednog suda. Očigledno je da se ne radi o „trulim daskama“ nego čitav krov prokišnjava. A kad krov prokišnjava onda se stvari u kući, ili pokrivaju najlonom, ili sklanjaju na sigurno. DPS eksperti  su se uvijek opredeljivali za ovaj drugi način i zato danas Crna Gora podsjeća na očerupanu kokošku.

Prvih 2000 vakcina Sputnjik V stiglo je u Crnu Goru kao donacija Vlade Srbije. Na prvi pogled malo, ali poklonu se u zube ne gleda. Pitanje  je da li smo i zaslužili više.  Predstavnici poraženog DPS režima nas ubjeđuju da je trebalo prihvatiti donacije od njihovih prijatelja Statisa i Deripaske. Oni još vjeruju da se vakcine mogu prokrijumčariti gliserima preko Jadrana kao što su nekad radili sa drogom i baksama cigareta. Ne shvataju da su im  organizovani kriminal i visoka korupcija i došli glave, jer ih je zbog toga Zapad pustio niz vodu 30.avgusta 2020.godine.

Ali u čitavoj ovoj ludnici dešavaju se i stvari koje bude nadu. Prije nekoliko večeri prikazan je, čak i u Crnoj Gori, film „ Dara iz Jasenovca“. Nakon  osam decenija, koliko je srpski narod po Brozovom diktatu bio „zakamenio“ pred  užasima Jasenovca, konačno je otvoren i prikazan prvi od devet krugova pakla ustaškog logora Jasenovac.  Valjda je u tome bila i  simbolika kamenog cvijeta u Jasenovcu, zakameniti i ćutati. Ćutati  sve dok se ne dogodi novi genocid, kao što se i dogodio u avgustu 1995.godine,  kada je u akciji „Oluja“  proterano iz  Hrvatske   250 000 Srba.

No ako se nisu snimali filmovi narod je „pjevao“ o svojoj nesreći. Vjerovatno u svetskoj ljubavnoj poeziji nema ovakvih stihova:

„ Nemoj dragi kosit pored Save,

pokosićeš moje kose plave“

Samo narod koji je svoj bol liječio ovakvim stihovima, mogao je dati novoizabranog patrijarha Porfirija, koji je na ustoličenju u Beogradu poručio kako je Hrvatska njegova „druga otadžbina“. Dostojno Marka Miljanova, Svjetjejšij,  u Božije uši i u glavu cijelog hrvatskog  naroda.

Saopštenje za javnost Pokreta za Pljevlja

 

 

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ČEMU VAKAT TOME I VRIJEME

Moralo je da prođe 78 godina da se pored jame na Stražici, u koju su …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.