sreda , 24 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Proba savremenog terena prije zvaničnog otvaranja

Proba savremenog terena prije zvaničnog otvaranja

Posle dvomjesečnih radova na adaptaciji terena za fudbal kod škole u Šulima mještani su 20. avgusta isprobali teren “okršajem” ekipa starijih igrača Šula i Graca. Prezadovooljni su kvalitetom radova, izuzetnim terenom, rasvjetom i prije zvaničnog otvaranja upriličili su druženje mještana koji su svakodnevno bili srcem I dušom “na terenu” prateći svaku stopu radova, koje se završilo kod Miša u kafani do kasno u noć. Zahvaljujući fotografijama sa stranice MZ Šula prenosima čitaocima portala Pljevaljskih novina divane vijesti. Mališani iz Šula dobili su savremen teren I snovi mnogih dječaka lakše će se ostvariti.
– Treba napomenuti da ovo nije zvanično puštanje u upotrebu. Isto je planirano nakon završetka preostalih, može se reći, sitnijih poslova i tom prilikom biće pozvani  predstavnici investitora i svi koji su učestvovali u radovima ili na drugi način pomogli da planirane aktivnosti uspješno realizujemo, rekao je Sreten Ristanović.

Takmičenje u malom fudbalu Šula

Investitori radova su opština Pljevlja i Gradir Montenegro a ukupna vrijednost nabavke iznosi oko 16.000 evra,  bez pripremnih i završnih radova, koji podrazumijevaju zemljane radove, sanaciju oštećenja asvaltne podloge,sanaciju tribina, zaštitne ograde , mreža i dr. Izvođač radova za izradu terena za fudbal od vještačke trave WINNER 40/160, češkog proizvođača čiji materijali posjeduju FIFA licencu i potrebne ateste, je niška firma „Tepih centar“. Svoj doprinos su dali mještani Mirčeta Mijatović (frakcija za betoniranje u potrebnoj količini, Dragoslav Tanjević vlasnik „Arome“ ( 2 t cementa) i Slavko Mijatović (2m3 daske za šalovanje i izradu ograde).

pomoc na terenu

Zbog ljudi, posebno djece, koji su mjesec dana u uslovima visokih temperatura svakodnevno radili i još uviek su uključeni u ostatak poslova,zatim naših sugrađana koji samo povremeno borave u Šulima ali su svoj odmor proveli radeći sa nama na terenu (Darko Jovanović, Nemanja Simić, Zarija Mikulić,) i posebno onih koji nisu iz ovog kraja (Sreten Čurović-Odžak, Radoman Topalović-Brvenica). U završnici radova najangažovaniji na poslovima su bili:Petar (Peha) Lončar, Milorad (Beko) Marković,Velibor Đaković, Žarko (Tućo) Damjanović, Slaviša Marković , Srđan Radovic i Nemanja Simić.
-Za razliku od ostalih članova Školskog odbora radove je u više navrata obišao jedino Petar Vraneš, izvršni direktor „Gradir Montenegro“, interesujući se za kvalitet radova ,dinamiku i potrebe. Žao nam je što neki naši sugrađani očigledno nisu shvatili značaj i vrijednost ovog objekta te su cijelo vrijeme trajanja radova ostali po strain, rekao je Ristanović.
Radost najmlađih vidi se na fotografijama i većina građana ne skriva oduševljenje tim što je urađeno. Stvoreni su odlični uslovi za bavljenje sportom i odvijanje nastavnih i vannastavnih aktivnosti u JUOŠ “ Vladimir Rolović“, mogućnost organizovanja susreta u okviru opštinske lige u malom fudbalu (Futsal), čiji je učesnik već tri godine i ekipa rudnika Šuplja stijena-Gradir Montenegro- oGradir Montenegropravdavaju rad i sredstva koja su uložili opština Pljevlja, Gradir Montenegro i ostali sponzori.

Pjesma

pjesma 2

igra i pjesma

veselo

veselo 2

osvjetljenje na terenu

Druženje nakon utakmice

rad na terenu

osvjetljenje na terenu

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.