sreda , 10 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Ekonomija / Prodavnice neće raditi 1. i 2. januara

Prodavnice neće raditi 1. i 2. januara

Uprava za inspekcijske poslove apelovala je na sva preduzeća, koja se bave trgovinom na veliko i malo, da ne rade 1. i 2. januara.

“Podsjećamo trgovce, na koje se odnosi navedeni zakon, da ne rade tokom prazničnih dana, odnosno 1. i 2. januara, koji su u skladu sa odredbama ovog Zakona propisani kao neradni”, navode u Upravi.

Ističu i da se zbog nepoštovanje te obaveze, pored novačnih kazni, može i zatvoriti prodajni objekat ili drugo prodajno mjesto za vremenski period u kojem rad nije dozvoljen navedenim zakonom.

“Izuzetno od Zakona o unutrašnjoj trgovini, propisano je da se nedjeljom i u dane državnih i drugih praznika trgovina na veliko i trgovina na malo može se obavljati u apotekama, specijalizovanim prodavnicama ili kioscima za prodaju hleba, pekarskih proizvoda i kolača, cvijeća, suvenira, štampe, sredstava za zaštitu bilja ili pogrebne opreme, benzinskim stanicama i prodavnicama za trgovinu na malo u okviru benzinskih stanica”, ukazuju u Upravi za inspekcijske poslove.

Takođe, dozvoljena je i prodaja na pijacama, štandovima – tezgama, vitrinama i automatima izvan pijaca i pokretnim prodavnicama, prodavnicama, kioscima i automatima smještenim unutar zatvorenih područja autobuskih i željezničkih stanica, aerodroma i luka, štandovima i kioscima u kojima se prodaju robe za vrijeme održavanja priredbi, festivala i manifestacija, sajmova i za vrijeme javnog prikazivanja kinematografskih djela i skladištima za trgovinu na veliko.

 

izvor: cdm.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Počeli radovi na pješačkoj stazi iza Doma kulture

Lokalno građevinsko preduzeće „Ving“ sklopilo je ugovor u oktobru prošle godine sa opštinom Pljevlja oko poslova na …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.