petak , 21 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Produžen rok prijave i odbrane master radova

Produžen rok prijave i odbrane master radova

Senat Univerziteta Crne Gore (UCG) produžio je, na zahtjev Studentskog parlamenta UCG, rok prijave i odbrane master radova studentima dvogodišnjih studija do 1. decembra, saopšteno je iz te visokoobrazovne institucije.

 (Foto: Univerzitet Crne Gore)

Navodi se da su na redovnoj sjednici Senata, kojom je predsjedavao rektor UCG Vladimir Božović, odobrena i dva dodatna ispitna roka studentima završne godine osnovnih i specijalističkih studija kojima je do završetka studija ostao jedan nepoložen ili neprijavljen predmet.

“Prilikom donošenja navedenih odluka Senat se rukovodio činjenicom da su dodatni ispitni rokovi bili organizovani i prethodne dvije studijske godine, te da to nije poremetilo funkcionisanje organizacione politike fakulteta u pogledu upisa, rokova i organizacije semestra”, rekli su iz UCG.

Kako je najavljeno, prijava ispita za prvi dodatni rok predviđena je za 25. septembar, a organizacija ispita za 26. septembar.

U drugom dodatnom roku, ispiti će se prijavljivati 2. oktobra, a biće organizovani 3. oktobra.

“Verifikacija ocjena na vijećima izvršiće se, u prvom roku, zaključno sa 27. septembrom, dok u drugom roku, zaključno sa 4. oktobrom”, naveli su iz UCG.

Prema njihovim rijelima, uvjerenje o završenim studijama izdavaće se 28. septembra, odnosno 5. oktobra.

Iz UCG su kazali da je Senat na istoj sjednici donio odluku o angažovanju u nastavi za 2023/24 studijsku godinu.

“Prilikom odlučivanja u obzir su uzete racionalizacija troškova i što veća pokrivenost nastave sopstvenim kadrom”, rekli su iz UCG.

U cilju očuvanja kvaliteta nastave, kako su dodali. vodilo se računa o naučnim, odnosno umjetničkim referencama kandidata, prvenstveno radovima objavljenim u referentnim naučnim časopisima odnosno reprezentativnim referencama u umjetničkoj oblasti kojoj pripadaju predmeti za koje se konkurisalo.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.