četvrtak , jun 4 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Profesionalni novinari RTPV tvrde da se prostor portala LJE RTPV zloupotrebljava

Profesionalni novinari RTPV tvrde da se prostor portala LJE RTPV zloupotrebljava

 

Povodom velikog broja negativnih komentara građana Pljevalja,  na tekstove objavljene na portalu Radio televizije Pljevlja, pet stalno zaposlenih novinara ove medijske kuće obratili su se saopstenjem za javnost, koje prenosimo je cjelosti.

 

            “Sve kritike uputiti na prave adrese”

Trudeći se da časno, odgovorno I profesionalno obavljamo svoj posao već dugi niz godina za cilj prevashodno imamo interes građana Pljevalja. Upravo zbog toga smatrali smo potrebnim da se obratimo javnosti, a povodom velikog broja negativnih komentara građana Pljevalja, na tekstove objavljene na portalu Radio televizije Pljevlja.

Novinari ove medijske kuće,stalno zaposlenih u ovom mediju stava smo da se suprotno zakonu I pravilima novinarske profesije prostor portala LJE RTPV – zloupotrebljava.

Nepotpisani sadržaji koji su u suprotnosti sa dobrim ukusom i pravilima profesije, koji se nerijetko, nakon pritiska javnosti brišu, ne mogu se dovoditi u vezu sa novinarima redakcije koji svoje tekstove uredno potpisuju.

O ovoj činjenici više puta su upoznati direktor LJE Radio televizije Pljevlja Dejan Miličić i v.d. glavnog odgovornog urednika Milo Džaković. Kako menadžment nije reagovao smatramo ih odgovornim za sav sadržaj koji se objavljuje na portalu. Ovakav način objavjivanja nepotpisanih tekstova  urušavaju ugled novinara u redakciji LJE Radio televizija Pljevlja. Profesionalni novinari  zaposleni u LJE se ograđuju od ove prakse , od nepotpisanih tekstova. Podsjećamo da je posao LJE da  zastupa intrese građana  u skladu sa zakonom i profesionalnim standardima. Nereagovanje menadžmenta, uz podršku operateru koji vodi portal ugrožavaju rad i urušavaju ugled LJE . Naše obraćanje  ima za cilj da ukaže na odgovornost, a odgovornost je uvijek lična. Podrška menadžmenta navedenom načinu uređivanja portala je nedopustiva. Direktor  Dejan Miličić i v.d- glavnog odgovornog urednika  Milo Džaković imaju dovoljno profesionalnog iskustva da prepoznaju istinitost ovog saopštenja. Njihovo ćutanje i ne preduzimanje mjera da se zaštiti zakon i standardi profesije se jedino mogu tumačiti kao podrška operateru portala Dušanu Joksimoviću i preuzimanje  odgovornosti za sve eventualne kritike od strane javnosti.

Saopštenje za javnost potpisali su novinari redakcije LJE RTPV Milivoje Irić, Vanja Janjušević, Vinka Gogić, Vesna Tanjević I Milan Knežević.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

gimnazija-pljevlja-1

40 godina MATURE PLJEVALJSKIH MATURANATA (1980 – 2020)

  Prva generacija usmjerenog obrazovanja obilježiće 40 godina mature 27. juna 2020. godine jun (subota) …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *