utorak , septembar 29 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Promocija mjesta ljepote i smiraja

Promocija mjesta ljepote i smiraja

Skriveno mjestašce u Matarugama postalo je izvor mira i radosti za Pljevljake, jer ostaju zadivljeni živom slikom ljepote koju je iscrtala priroda. Smaragdni Meandri Ćehotine, kamene stijene, iznad kojih se pružaju pitome livade i njive bude u čovjeku spokoj i zadivljenost. Stogodišnja borova stabla, sa jakim korijenom koji se pretvara u stepenice asocira na decenije trajanja a ograda pored vidikovac, kako je potrebna pažnja da očuvamo skoro otkivenu ljepotu našeg kraja.

Da bi što više ljudi osjetilo snagu prirodne ljepote, Vaso Knežević, je ne samo fotografijom već i o projektima doprinosi tome.

NVO „Da zaživi selo“ realizuje projekat „Promocija vidikovca meandri Ćehotine u cilju bolje valorizacije“ kroz koji će izraditi promo video spot o vidikovcu i Otilovićkom jezeru, postaviti nove info table na Trlici i u Vrulji, obnoviti postojeći mobilijar, i iskrčiti i urediti prilaz i sam vidikovac, kao i rastinje ispod vidikovca radi boljeg i sveobuhvatnijeg pogleda na velelepne meandre Ćehotine. Projekat je podržan od Opštine Pljevlja kroz Konkurs za sufinansiranje projekata NVO.

Uposlena su tri nezaposlena lica na pomenutim radovima, na period od 3 mjeseca, u okviru Javnog rada koji finansira Zavod za zapošljavanje CG.

-Meandri Ćehotine su mjesto koje odiše ljepotom i smirajem, i zaslužuju pažnju i njegovanje u svakom pogledu. Svaka valorizacija donosi i dobro i loše, zato ovakva mjesta prije svega treba sačuvati od degradacije i na održiv način ih valorizovati. Vidikovac u nekoj skorijoj budućnosti treba spojiti sa ribarskom stazom na Otilovićkom jezeru, što je vrlo moguće s obzirom da je postojao kolski put kojim su ranije seljaci tjerali stoku na pojilo na Ćehotinu, i na taj način bi proširili sadržaj, rekao je Knežević iz Nvo „Da zaživi selo“.

Meandri Ćehotine
Meandri Ćehotine
Vidikovac
Vidikovac

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Screenshot_20200922_210601_com.viber.voip

U Pljevljima velike gužve za pregled kod epidemiologa

Situacija sa širenjem korona virusa je zabrinjavajuće. Danas je u Crnoj Gori evidentirano 296 novo …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *