ponedeljak , 22 jula 2024
Početna / Vijesti / Kultura / Promocija umjetnosti i druženja kod „Vjetrenjače“

Promocija umjetnosti i druženja kod „Vjetrenjače“

Jednodnevna slikarska kolonija NVO „Kišobran za sunce“ održana je danas na Košudolu u prostoru krčme „Vjetrenjača“. Cjelodnevno druženje osim deset slikara iz Pljevalja obogaćeno je posjetom učenika iz osnovne škole Kruševo. Prelijep ambijent sve popularnijeg izletišta Pljevljaka slikarskim umijećem biće još prepoznatljiviji kao oaza odmora za dušu i oči. Učenici su posjetili atelje slikara Mirka Maria Marjanovića i imali priliku da pitaju ili slikaju na licu mjesta.

-U cilju promocije turističke destinacije Košudola, prostora krčme Vjetrenjače i privrednih potencijala firme „Javor“, koje se nalaze na ovom prostoru organizovali smo jednodnevnu koloniju. Posebno želimo da učenici sa ruralnog područja upoznaju potencijale opštine, druže se sa umjetnicima, rekla je predsjednica NVO „Kišobran za sunce“ Vera Ječmenica dodajući da su slikari bili inspirisani čarobnim bojama jeseni i raskošnom ljepotom prirode.

Vera i Mira

Na koloniji su učestvovali i akademski slikar Vojislav Dedeić, Belis Pojatić, Borislav Boka Lončarević, Zorica Bajčeta, Mira Pejatović, Radoje Janjušević, Aleksandar Ostojić, Miloje Starovlah i Senad Lero Kavazović.

Ručak

U ponedeljak 16. oktobra u 12 časova NVO „Kišobran za sunce“ u „Adi“ će predstaviti 16 radova umjetnika i osam crteža učenika iz slikarske kolonije održane u Bobovu.

Hladnjak sa slikom

Aleksandar slika

Boja i cvijeće

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Zvezdin karavan 1. juna u Pljevljima, istog dana i humanitarni koncert

Karavan Fudbalskog kluba Crvena Zvezda dolazi u Pljevlja. Pljevaljski ogranak navijačkog kluba „Delije“ poziva vas …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.