sreda , 30 novembra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Proslava 40 godina mature

Proslava 40 godina mature

Prozivkom u 12 sati u sali Gimnazije „Tanasije Pejatović“ poslednja generacija pljevaljskih gimnazijalaca, prije uvođenja usmjerenog obrazovanja, danas je proslavila 40 godina mature. Raspoloženi i opušteni mladalački su pohrlili na zajednički čas. Mladi kao nekad,  nakon druženja u Milet bašti, brzo su zauzeli svoja mjesta ispred škole za zajedničku fotografiju.

Od od 270 maturanata pljevaljske Gimnazije, koji su maturirali 1979. godine,  preko 70 odsto je završilo fakultete, a manji dio je ostao da živi u  rodnom gradu. Po riječima slavljenika , privrednika iz Beograda, Dragog Jelovca, druženja im mnogo znače jer podsjećanjem na školske uspomene i druženja crpe snagu za buduće vrijeme, rad i saradnju.

-Čujemo se družimo se i podržavamo, redovno se sastajemo i maturska okupljanja mnogo nam znače. To su druženja iz kojih crpimo snagu za buduće vrijeme, rad i saradnju, rekao je Jelovac.

Iz IV3 odjeljenja od 30 učenika 14 živi u Srbiji i svi su došli na proslavu 40 g mature u Pljevlja. Dok iz odjeljenja Pljevljanke Stanojke Tabašm od 31 učenika samo je četvoro ostalo da živi u Pljevljima, većina živi u Beogradu.

Večeras u 20 i 30 sati druženje se nastavlja u Hotelu „Oaza“.

Nekako je postalo uobičejeno da na druženja i proslave matura vajviše dolazi bivših učenika koji žive izvan Pljevalja. Tako je bilo i ovaj put.

40 g mature40g mature izblizaGimnazija 40 g mature

Opširnije u PV novinama od 15. juna 2019.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Sklonište u Pljevljima bez osnovnih uslova za život: Struja isključena, beskućnici se smrzavaju

U kući koju Pljevljaci nazivaju skloništem za beskućnike, trenutno borave tri lica bez mogućnosti da …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.