petak , jun 5 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Proslava 60 godina mature generacije 1958/59

Proslava 60 godina mature generacije 1958/59

Prije šest decenija napustili su školske klupe gdje su proveli najljepše godine učenja, odrastanja, stekli životne pouke… Generacija učenika koja je završila Gimnaziju  “Tanasije Pejatović“ 1958/59 godine, proslavila je juče u Motelu “ Vodice” 60 godina mature. Izgrlili su se uz osmijeh, prisjetili onih kojih više nema kao i divnih gimnazijskih dana.

Činjenica je da Gimnazija “Tanasije Pejatović” kroz generacije daje prepoznatljiv pečat našem gradu tako je i ovo jedna od uspješnih genaracija. Od 124 maturanta 90 odsto je završilo visoke škole i fakultete. Na proslavu su došli iz Pule, Novog Sada, Beograda, Moskve…

Po riječima Žarka Malidžana, ova okupljanja su radosni trenuci njihove generacije.

– Mi smo bili ne samo školski drugovi već i prijatelji. Svaki naš susret nas raduje. Ima jedna žalosna priča naše generacije. Bilo nas je 124 maturanta iz četiri odelenja, 90 odsto je završilo visoke škole i fakultete, ali svega sedam se vratilo u Pljevlja. Bar da se 50 odsto toga kadra vratilo u ovaj grad. Mogli su mnogo ovom gradu da pomognu – istakao je Malidžan i dodao da je ovo peto okupljanje.

– Mnogi su htjeli da dođu, ali zbog bolesti nisu mogli. Nažalost svakim okupljanjem sve nas je manje. Od poslednjeg viđenja prije deset godina već su sedmorica umrla. Od profesora samo su četiri živa – kazao je Malidžan.

60 g mature

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Srpski-mediji

Ombudsman da ispita trogodišnju diskriminaciju srpskih organizacija

  Srpski nacionalni savjet u Crnoj Gori zatražio je juče od crnogorskog zaštitnika ljudskih prava …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *