četvrtak , 30 novembra 2023
Početna / Vijesti / Kultura / Proslava decenije maturanata Srednje stručne škole

Proslava decenije maturanata Srednje stručne škole

Oko 60 maturanata generacije Srednje stručne škole 2008/2009 godine, proslavila je deset godina mature, 15. juna u Hotelu “Pljevlja”. Deceniju nakon završenog školovanja još uvijek mladi, poletni I srećni na prvom zajedničkom  školskom okupljanju, na kome se vrijeme stane  a prošlost oživi.

-Generacijo, zahvalimo se jedni drugima, zahvalimo se profesorima kako na večerašnjem prisustvu tako i na ovome što smo mi danas, jer su mnogi od njih imali u tome udjela. Prije 10 godina smo iz škole izašli puni utisaka, napola naučeni jer čovjek uči dok je živ a mi smo tad bili zapravo tek na početku. Danas posle 10 godina smo odrasli u pravom smislu te riječi, većina od nas se ostvarila u ulozi roditelja, mnogi se nalaze na odgovornim radnim mjestima i uspješno koračaju životnim stazama. Kažu da svaki čovjek duguje najviše svome zavičaju a zavičaji nisu samo ove planine, ove rijeke i ulice u kojima smo živjeli ili još uvijek živimo, zavičaji su i naše porodice i naša škola koja nas je večeras okupila na ovu desetogodišnjicu od završetka srednje škole, kazao je u ime organizacionog odbora za proslavu mature Srđan Radović.

Na školskom času minutom ćutanja odata je počast preminulim  profesorima i jednoj učenici. Maturante je pozdarvio direktor Srednje stručne škole Miljan Mitrović podsjećajući da je od 180 maturanata, školske 2008/2009 godine, 151 maturant bio četvrtog stepena (šest odjeljenja) i 29 maturanata trećeg stepena (dva odjeljenja). Bivši direktor škole, sadašnji potpredsjednik opštine Mervan Avdović  rekao je da su slavljenici prva generacija maturanata  kada je on izabran za direktora škole.

– Kada sam ja bio na desetogodišnjici svoje mature tada nisam imao ni posao, ni auto, ni mobilni telefon i zato želim da vam kažem da nikada ne odustajete i da uvijek težite ka ostvarivanju svojih ciljeva, kazao je u pozdravnom govoru Avdović.

Druženje je nastvaljeno svečanom večerom , druženjem uz muziku I igru do ranih jutarnjih sati.

10 godina mature10 g ispred škole10 g muškarci10 g svečanost

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Prva repriza pozorišne predstave „Kuku majko“ biće odigrana 3. decembra u 20 časova

Prva repriza pozorišne predstave „Kuku majko“, rađene u produkciji JU Centar za kulturu Pljevlja, biće …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.