nedelja , 27 novembra 2022
Početna / Vijesti / Politika / Protest DF -Manjinska Vlada je lukavi način povratka Mila Đukanovića

Protest DF -Manjinska Vlada je lukavi način povratka Mila Đukanovića

Sa večerašnjeg protesta Demokratskog fronta u Pljevljima poručeno je da od najavljene manjinske Vlade nema ništa jer je to  “najveća prevara i laž, podvala i lukavi način povratka Mila Đukanovića na vlast u CG”. Blokada upozorenja protiv izdaje narodne volje u organizaciji DF održana je u 18 i 30 sati na raskrsnici kod Jugopetrolove pumpe. Na protest je stiglo oko 700 automobila a kolona iz pravca Trlice je bila duga oko 5 km.

Sabrali smo se da pošaljemo jasnu poruku da nema izdaje, prevare, nema DPS, kazao je okupljenima Milan Lekić, predsjednik OONSD, poručujući da će odbraniti slobodu koja je osvojena 30. avgusta  2020. Godine I pozivajući da se formira nova Vlada od postojeće parlamentarne većine.

“Krst časni sačuvali smo veličanstvenim litiijama a slobodu branimo od onih koji su bili sa nama, kojima smo vjerovali, od onih koji pokušavaju da izdaju i prevare, izigraju narodnu volju ispoljenu 30.8. 2020. Narod je na izborima jasno rekao da neće DPS na vlasti. Oni koji pričaju o manjinskoj Vladi CG, od toga nema ništa, to je najveća prevara i laž, podvala i lukavi način povratka MIla Đukanovića na vlast u CG. DF će zatvoriti sva vrata DPS u CG i neće dozvoliti prevaru naroda u CG. Sa ovog mjesta pozivamo one  koji su pokušali i krenuli stranputicom da se vrate na pravi put, da se formira nova Vlada od većine koju je narod izglasao. U suprotnom suočiće se sa narodom. Pozivam vas da budemo uporni i izdrživi i sačuvaćemo slobodu kao i što smo i krst. Ovo je mala opmena onim koji su krenuli lošim putem da se ne igraju sa narodnom voljom. Moraju da znaju da ćemo slobodu braniti svim sredstvima demokratskim”, kazao je Lekić uz pozdrav „Za krst časni i slobodu zlatnu“. Kaozao je da će sledeće okupljanje zavisiti od daljih postupaka onih koji su krenuli stranputicom.

Učesnici protesta su nosili transparent Blokadom protiv izdaje i trobojke.

Narod želi dogovor, mir, stabilnost, razvoj i nova radna mjesta, ne želi svađe, prepiranja i teške riječi, zatto treba ostaviti sujete po strani i ponijeti se odgovorno za budućnost CG, poručila je Članica NSD Ana Drobnjak, ističući da se  preko 11000 aktivista DF i njihovih funkcionera nalazi na ulicama i blokira ključne putne pravce u znak upozorenja onima koji hoće da ukradu veliku narodnu pobjedu i naprave prevaru i dogovor sa DPS. Drobnjak je posebno pozdravila građane koji nisu dio njihovog političkog saveza a koji su se priključili protestima.

“Glasači Koalicije „Za budućnost CG“ ne pristaju da bilo ko iz koalicije paktira sa DPS jer je to izdaja svih ljudi koji su ih glasali. Svaki potez u pravcu šurovanja sa Milom Đukanovićem je izdaja. DF će se tom izdajničkom činu suprostaviti na svakom mjestu i u Skupštini CG. DF poziva sve iz parlamentarne većine – vratimo se dogovoru unutar parlamentarne većine, nema dogovaranja sa DPS-om i oni se ne smiju vratiti na vlast jer je narod odlučio da oni budu opozicija. Kao organizacija koja ima iskustva u protestima DF preuzima inicijativu u odbrani izborne volje ”, kazala je Drobnjak dodajući da nakon parlamentarnih izbora niko nije bio prevaren kao DF u ekspertskim eksperimentima ali “uprkos svemu postupa razumno i želi najbolje rješenje na liniji rezultat od 30. avgusta, kojima je doprinio”.

Po riječima prisutnih na kraju protesta desio se manji incident, kada je neko od prisutnih pokušao da probije blokadu puta, u kome nije bilo povrijeđenih. Takođe se čulo da je policija rabila auto kolonu kod OŠ “Boško Buha” pa je ostatak kolone bio kod Kupusišta.

Protesti DF „Blokadom protiv izdaje“

Milan Lekić
Milan Lekić
Foto Milan Mitrović
Foto Miko Mitrović

FB_IMG_1645731014952 FB_IMG_1645731033802 FB_IMG_1645731061318


20220224_190637 20220224_190408 Screenshot_20220224_223353auto kolona iz pravca Trlice

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

OIK Pljevlja: Neosnovan prigovor koalicije okupljene oko DPS

DPS sa svojim koalicionim partnerima BS, SD, i SDP-om podnijela je sinoć pola sata prije …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.