četvrtak , maj 19 2022
Početna / Vijesti / Politika / Protest protiv najveće izdaje u Crnoj Gori

Protest protiv najveće izdaje u Crnoj Gori


Večeras u hladno pljevaljsko veče protestovalo je više hiljada Pljevljaka tražeći da se poštuje izborna bolja u Crnoj Gori. Sugrađni nezadovoljni najavljenim dešavanjima i formiranjem manjinske vlade okupili su se na Trgu Patrijarha Varnave, u 19 sati, gdje su govorili  narodni guslar Vaso Đonović, lider Pokreta za Pljevlja Novica Stanić, funkcioner Demokratske Crne Gore Nikola RovčaninMišo Odović, a nakon skupa i protestne šetnje, funkcioner Demokrata Dušan Janjušević. 

-Milo Đukanoviću, ne bilo te, kad  ja na minus 10, od 70 godina, moram da branim izbornu volju građana Crne Gore i Pljevalja. Na veličanstvenim litijama skandirali smo Milo lopove, jer je pokrao izbore, referendum, a nisam znao da će ga prevazići mlađani Dritan, i od večeras Dritane lopove, kazao je Novica Stanić i pozvao članove SNP da se pridruže odbrani izborne volje naroda posle parlamentarnih izbora .

Nikola Rovčanin kazao je da su prinuđeni da protestuju protiv najveće izdaje u CG i da večeras brane rekordnu zaradu u CG, naknade majkama, besplatne udžbenike.

-Posle 30. Avgusta Dritan Abazović prošetao je Pljevljima i dobio aplauz. Pozivam ga da večeras prošeta i pogleda vas u oči. Večeras branimo Pljevlja od onih koji žele da izdaju izbornu volju, onih koji žele da zatvore Rudnik uglja i Termoelektranu, kazao je Rovčanin .

Ovde smo zato što nismo maloumni i što prepoznajemo političku korupciju koja hoće da prekroji izbornu volju građana, kazao je Mišo Odović, navodeći da narod ponovo prepoznaje Darka Pajovića, Stevana Džakovića.

-Ovde ne branimo ni jednog pojedinca, fotelju, nego projekat Evropa sad, branimo razvoj sjevera, protivimo se pohari Pljevalja koju je uradio prethodni režim. Istina je na našoj strani a od narodne sloge nema jače volje , niko ne može da prekraja izbornu volju, poručio je Odović.

Dritane lopove, Milo lopove skandirali se učesnici protesta, koji su mirno, bez incidenata prošetali do zgrade opštine. Nakon protestne šetnje Dušan Janjušević pozvao je na novi protest u nedelju, 23. Decembra, u 19 sati.

Zašto ćuti SNP, DF? Gdje je nestao 21milion evra koji je nuđen Dritanu Abazoviću, s kim je podjelii novac, pitanja su koja su se čula kod večeras okupljenih Pljevljaka.

Skup je obezbeđivala policija.

Pro
Protest u Pljevljima

FB_IMG_1642795937855 FB_IMG_1642795947089 FB_IMG_1642795958509

IMG-a9e434b1c6fc1af25d598097b4c034f6-V IMG-c014578789c3ec6b3faf4c3d1bc5ace0-V

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

FB_IMG_1652124621595

DF: Incident belvederaca -tužna varoš tone u mržnju ekstremista

Lideri i poslanici DF saopštili su da belvederskki ekstremisti pokazuju da su sebe ogradili od …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *