nedelja , maj 22 2022
Početna / Vijesti / Kultura / Prva samostalna izložba slika pljevljanke Verice Lajko u Podgorici

Prva samostalna izložba slika pljevljanke Verice Lajko u Podgorici

Naša sugrađanka Verica Lajko, danas u 18 sati u podgoričkoj galeriji NVO ,,Katarinine čarolije, publici je prikazala na prvoj samostalnoj izložbi svoje radove naslikane živim akrilnim bojama. Slike odišu toplinom, vedrinom pa kada su u pitanju i tamnije boje, one donose smirenje i bude radost. Brojni su komentari podrške za svaki objavljeni rad na ličnom fejsbuk profilu Verice Lajko. Izložbu je otvorila akademska slikarka Marija Nikolić.

„Jedna divna priča iz umjetnosti Verica Lajko, žena koja se tako lagano igra sa bojom i svojom maštom. Za svoju ljubav odabrala je kičice i boje sa kojima radi čuda. Svojim radovima unosi nešto novo i ostavlja veoma snažan utisak na posmatrača. Dobrodošla ponovo u svijet ljubavi i životne radosti“, napisala je na katalogu za izložbu slikarka Mileva Miška Iković, koja je  ima 22 samostalne izložbe i dvije kolektivne.

Verica Lajko rođena je u Pljevljima 31.maja 1965. godine. Završila je pljevaljsku Gimnaziju „Tanasije Pejatović“ a ljubav prema slikarstvu razvila u ranom djetinjstvu. Živi i radi u Podgorici.

Verica Lajko Žena pticaVerica slika 3Verica Lajko Verica Lajkoverica lajko slika konjVerica lajko prirodaverica lajko mehuri od sapuniceVerica Lajko portret

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

brana rasvjeta

BRANA OTILOVIĆI U LJEPŠEM IZDANJU

Nakon radova na obezbijeđenju i uređenju prilaza, brana Otilovići je od večeras dobila i rasvetu, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *