nedelja , 4 decembra 2022
Početna / Vijesti / Sport / Prva ulična trka „Pljevlja 2022“ – pun pogodak NVO “Sport za sve” i Opštine Pljevlja

Prva ulična trka „Pljevlja 2022“ – pun pogodak NVO “Sport za sve” i Opštine Pljevlja

Posle četiri decenija pauze u Pljevljima je održana ulična trka u organizaciji NVO „Sport za sve“ pod pokroviteljstvom Opštine Pljevlja. Ova trka se pokazala kao pun pogodak omasovljenja sporta, prije svega atletike u Pljevljima. NVO “Sport za sve” je napravila pun pogodak kada je organizovala jednu ovakvu manifestaciju, prvu u Pljevljima od sticanja nezavisnosti, a sama organizacija bila je na vrhunskom novou.

Svaki učesnik dobio je medalju, osveženje, okrepljenje nakon trke u vidu čokoladice ili biljne ergetske hrane. Ono što je bitno naglasiti da je trku otvorio predsjednik opštine Pljevlja Rajko Kovačević, a publiku je pozdravio i veliki prijatelj pljevaljskog sporta Zoran Jojić direktor Direktorata za sport i mlade u Ministarstvu sporta i mladih. Trku su pomogli EPCG, Rudnik uglja Pljevlja, Turistička organizacija Pljevlja NLB banka, uz tehničku podršku AK Rudar Pljevlja.

Pobjednici ulične trke na stazi dugoj 4,85 kilometara, dva kruga oko centra grada, u konkuranciji muškarci – seniori su: Aldin Ćatović, AK Novi Pazar, rezultatom 15 minuta i 27 sekundi, drugi Ivan Bubnov iz Rusije, Endurans klub, a treći Miloš Dajević, Pljevljak koji trči za Hajduk maraton tim Kula.

Kod žena – seniori, prva je bila Teodora Simović, druga Saima Murić, a treća Mejra Mehmedović, sve tri iz AK Novi Pazar.

Prometerka trke, naša olimpijka Slađana Pejović je nakon duže pauze zbog povrede završila na 4. mjestu. Najuspješniji trkači seniori su dobili i novčane nagrade – 300 evra za prvo mjesto, 200 za drugo i po 100 evra za treće mjesto, dok su svi učesnici dobili učesničke medalje.

U konkurencii juniora, gdje se trčalo 2,42 kilometra, pobjednik je bio Nemanja Đurišić AK Lim iz Berana, drugi Petar Veljić, AK Lim, a treći Ivan Popović, AK Nikšić. Kod juniorki pobijedila je Andrea Džaković, a druga je bila Ivona Šljukić, obje iz Pljevalja. Kod pionira na 600 metara prvi je bio Matija Bulajić AK Nikšića, drugi Pljevljak Bogdan Borović, AK Rudar, a treći Nikola Ivanović, učenika OŠ „Salko Aljković“.

Kod pionirki ( 600 metara) prva je bila Andrea Laković, druga Nađa Milić, a treća Aleksandra Đuković, sve tri iz Pljevalja.

Kod mlađih pionira ( na 300 metara) pobjedio je Dušan Marković, drugo mjesto Miloš Cvijović, a treće Lekso Bajić. Kod mlađih pionirki prva je bila Teodora Borović, druga Ana Vuković, a treća Nađa Vujičić.

U trci, koju je 25. septembra otvorio Rajko Kovačević, predsjednik opštine, učestvovalo je više stotina sportista i rekreativaca.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Srbija na popravnom, Brazil i Portugal bi da obezbijede 1/8 finala

Na Svjetskom prvenstvu u Kataru i danas nas očekuju četiri utakmice drugog kola.  Nastavak takmičenja …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.