ponedeljak , septembar 28 2020
Početna / Vijesti / Kultura / Prvi online evropski filmski festival u CG

Prvi online evropski filmski festival u CG


Sjutra počinje prvi online Evropski filmski festival u Crnoj Gori. Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar svake godine tradicionalno organizuju filmski festival, a ove godine, u skladu sa situacijom, prvi put to čine online. Od 18. maja do 18. junagledaocima će biti dostpuno 19 filmova evropske produkcije. Svi zaintersovani mogu se prijaviti online, nakon čega će dobiti pristup platformi na kojoj mogu pogledati ponuđene filmove, besplatno.

Na repertoaru prvog online Evropskog filmsKog festivala su slovenačka drama „Posljedice“, austrijski dokumentarni film  „Homo Sapiens“ , drama „Korak iza Serafima“ iz Rumunije, britanski film „Rej I Liz“, holandski dokumentarac „Stranac u raju“, hrvatska drama-komedija „Ustav Republike Hrvatske“, sa Nebojšom Glogovcem u glavnoj ulozi, kao i finski dokumentarni film „Veerin čarobni život“ , komedija rađena u koprodukciji Kipra i Njemačke „Krijumčareći Hendriksa“, češki film „Zimske muve“, dokumentarni film „Neriješeni slučaj Hamaršeld“i italijanska porodična komedija „Moj brat juri dinosauruse“.

Poseban segment festivala čini osam kratkometražnih filmova o klimatskim promjenama.

Delegacija Evropske unije u Crnoj Gori i EU info centar prošle godine organizovali su jubilarni peti Evropski filmski festival, u osam crnogorskih gradova: Podgorici, Ulcinju, Kotoru, Petrovcu, Bijelom Polju, Nikšiću, Petnjici i Mojkovcu. Tokom dva mjeseca trajanja, festival je posjetilo oko 1 700 ljudi.

„Ovaj festival se već tradicionalno prikazuje svake godine u različitim crnogorskim gradovima. Ove godine, nažalost, evropski filmovi neće obići Crnu Goru, ali zato će svima biti dostupni online. Filmovi su različitih žanrova, najnovije evropske produkcije i podržani su od strane evropskih fondova. Prikazani su na uglednim evropskim i svjetskim festivalima, a mnogi su i dobitnici prestižnih filmskih nagrada. Zato pozivam našu publiku da nam se i ove godine pridruži, na malo drugačiji način. Sigurna sam da ljubitelji filmova u našem repertoaru mogu pronaći ono što ih zanima“, saopštila je Ana Popović, PR i event menadžer u EU info centru.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

1582364430

Neveni Jovović, učenici Gimnazije, drugo mjesto na konkursu “Naš Patrijarh Pavle”

Na likovnom i literarnom konkursu ,,Naš patrijarh Pavle”, koji su raspisali Eparhija budimljansko-nikšićka i Matica …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *