sreda , 12 juna 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Pušenje će biti dozvoljeno samo u kazinima

Pušenje će biti dozvoljeno samo u kazinima

Skupštinski Odbor za zdravstvo podržao je novi zakon o ograničenoj upotrebi duvanskih proizvoda, čija najvažnija novina je zabrana upotrebe duvanskih proizvoda u zatvorenom prostoru, osim u kazinima, koji će plaćati određene takse.

Ministar zdravlja Kenan Hrapović je na sjednici Odbora kazao da im je prioritet zaštita zdravlja građana Crne Gore, ističući da očekuju da inspekcija pojača nadzor.

-Strogo je zabranjeno konzumiranje duvanskih proizvoda u bilo kojem dijelu zatvorenog prostora u kojem poslove obavljaju, između ostalog, državni i lokalni organi i službe, prostora u kojem se obavljaju zdravstvena, vaspitno-obrazovna ili kulturna djelatnost, socijalna zaštita, sport i rekreacija, trgovinska djelatnost, proizvodnja, promet ili skladištenje hrane, snimanje i javno emitovanje programa, kao i u prostoru u kome se održavaju sastanci i javni skupovi, naveo je Hrapović.

odbor skupstine

Još važnije, kako je dodao, je to što se ne dozvoljava upotreba duvanskih proizvoda u bilo kojoj prostoriji ili njenom dijelu, u kojoj se konzumiraju hrana i piće.

Sjednici Odbora su, osim Hrapovića, prisustvovali su predstavnici predlagača zakona – generalna direktorica Direktorata za međunarodnu saradnju i harmonizaciju propisa u Ministarstvu zdravlja Slađana Pavlović i načelnica Direkcije za harmonizaciju propisa u tom resoru Slavojka Šuković.

 

Izvor:RTCG

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić posjetio Srednju stručnu školu u Pljevljima

Predsjednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić danas je posjetio Srednju stručnu školu (SSŠ), razgovarao sa …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.