subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Račić:Prekinite rušenje imovine SPC, litije su živi hram i njih ne možete da srušite

Račić:Prekinite rušenje imovine SPC, litije su živi hram i njih ne možete da srušite

Prekinite sa rušenjem imovine Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori jer narod u Crnoj Gori nema nikakve materijalne i nematerijane koristi od rušenja neke krstionice ili monaškog konaka, pa je jasno da to sve ne radite zbog naroda, navodi se u apelu koji je danas uputio Ak. Prof. Dr Alek J. Račić, predsjednik Srpske razvojne akademije (RAS).

-Postoje mnogi drugi objekti u CG koji su sazidani sredstvima zarađenim od prekršajnih i krivičnih dela onih koji su ih sazidali, pa te objekte ne dirate. Sramota je da rušite objekte nastale prilozima građana  Crne Gore, a da istovremeno ni ne pokrećete istrage o kriminalno stečenoj imovini, a kamo li da je rušite. Prostom komparacijom ova dva slučaja jasno stavljate do znanja celom čovečanstvu, da trenutno u CG vlada nedemokratski sistem isključivo rukovođen ličnim interesima vlastodržaca. Teorija o iskorenju srpstva iz CG takvim rušilačkim ritualima, propala je onog momenta kad je u litijama zabeležena u jednom momentu cifra od 250.000 građana. Oni su živi hram i njih ne možete da srušite, jedino možete da ih pobijete, ali se iskreno nadamo da Vam nismo dali ideju, navodi u apelu Račić.

RAS je formirana 2012. godine, od istoimenog udruženja građana RAS, koje je formirano 1990. Godine, u Novom Pazaru. Ovo udruženje se, prvobitno, bavilo samo srbskim narodom u Raškoj oblasti. RAS je, kao akademija, registrovana 2014 godine i njena sfera interesovanja i delovanja je proširena na duhovno i biološko očuvanje srbskog naroda – i ovo opredeljenje je za nas nezamenjivo.
Razne druge institucije, koje se finansiraju iz budžeta, trebale bi da se ovim bave umesto nas. Rekao je ranije Račić, ali, pošto one to ne rade, formirali smo RAS kao naučnu akademiju koja se bavi naučno-istraživačkim radom i duhovnim i biološkim očuvanjem srbskog naroda. Potpredsjednik Srpske razvojne akademije (RAS)je istoričar Salih Selimović.

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.