utorak , januar 26 2021
Početna / Vijesti / Politika / Radenko Lacmanović pristupio Demokratama

Radenko Lacmanović pristupio Demokratama

Demokratskoj Crnoj Gori danas je pristupio ugledni pravnik, borac za ljudska prava i slobode, civilni aktivista i doskorašnji član Savjeta Agencije za zaštitu ličnih podataka i slobodan pristup informacijama, Radenko Lacmanović, saopšteno je iz te partije.

On je kazao da su motivi za pristupanje Demokratama prepoznavanje snage te stranke koja može biti stožer oko kojeg će se okupiti sve snage za smjenu aktuelnog režima.

Takođe, Lacmanović je prilikom susreta sa predsjednikom Aleksom Bečićem i generalnim sekretarom Borisom Bogdanovićem ocijenio da su Demokrate stranka koja sabira, a ne dijeli, nudi rješenja i ne proizvodi probleme.

Prema riječima Lacmanovića ta stranka ima najveći koalicioni potencijal za okupljanje antirežimskih snaga nakon narednih izbora. Demokrate su, smatra, neko ko uprkos petogodišnjem egzistiranju na političkoj sceni i dalje nudi nove ideje i kvalitetna rješenja, kako bi društvo u Crnoj Gori bilo slobodnije, pravednije i ekonomski prosperitetnije.

lacmanovic

“U našoj stranci ekspert za zaštitu ljudskih prava i sloboda, kako sam kaže, prepoznao je one koji ne prave kompromis niti računaju koliko koštaju prava i slobode svakog građanina”, dodaje se u saopštenju.

Potpun spoj tradicionalnog i modernog, Lacmanović cijeni da je našao u stranci kojoj je pristupio. Tradicionalno je, ističe, što je riječ ne samo garancija već i najbolja potvrda obećanog biračima. Takođe i vrijednosti porodice i afirmacija prijateljstva najbolja su garancija očuvanja naslijeđenog od predaka.

“Demokrate su sigurnost da će nasleđe od predaka biti sačuvano, ali i obaveza prema potomcima da nastave putem istine, pravde i ljubavi. Moderno kod Demokrata je to što u političkim protivnicima ne prepoznaju neprijatelje, već ljude koji žele dobro zajednici samo se razlikuju od nas u načinu kako doći do pravog cilja. Konačno Demokratska Crna Gora u DPS-u jedino ima političkog protivnika sa kojim ni pod kojim uslovima neće sarađivati, niti im davati povoda da opstaju na podjelama u Crnoj Gori”, rekao je Lacmanović.

Bečić izrazio je zadovoljstvo što se nastavlja kadrovsko jačanje naše stranke i uvjerenje da će Lacmanovićev angažman doprinijeti prepoznavanju Demokrata kao protivnika aktuelne vlasti na način što nudimo kvalitetna rješenja u oblastima koja su do sada prilično bila zapostavljena na političkoj sceni Crne Gore, kao što su ljudska prava i vladavina institucija, a ne pojedinaca.

Od Lacmanovića, Bečić očekuje da će dati snažan doprinos kroz aktivnost u Savjetu Demokrata koji će uskoro biti formiran, zaključuje se u saopštenju.

Izvor CDM

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Ispolitizovani badnjaci u Dovolji

Od istinske radosti zajedništva stvoren još jedan spin mržnje

Objava Samira Kadribašića još je jednom poslužila za etiketiranje Pljevalja kao incidentnog grada u kome …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *