subota , 20 jula 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Radnici „Grijanja“ traže zaštitu od mobinga i progona

Radnici „Grijanja“ traže zaštitu od mobinga i progona

Višegodišnji problemi u radu pljevaljskog „Grijanja“, koje ima 32 zaposlena, nisu završeni ni nakon što su radnici dobili dvije zarade od 11 neisplaćenih.  U obustavi rada je 14 radnika, od ukupno 16 zaposlenih u pogonu a koji očekuju da im se pridruži i dio administracije. Radnici su čitavo vrijeme na poslu ali ne izvršavaju radne zadatke jer kažu da je „više nepodnošljivo i nemoguće raditi u uslovima stalnog maltretiranja, progona, mobinga i ucjena od strane poslovođe a koga očigledno podržava poslovodstvo firme“ . Kažu da već tri mjeseca traže od osnivača da ih „zaštiti od samovolje pojedinih rukovodilaca i poslovodstva kako zbog njih ne bi ispaštalo minimum tri hiljade građana“.

Radnici tvrde da su spremni za rad i da su svoju lojalnost firmi dokazali bezbroj  puta radeći bez isplate mjesečnih zarada i očekuju od predsjednika opštine Igora Golubovića da sagleda kompletnu situaciju u „Grijanju“.

-Međuljudski odnosi su potpuno narušeni nakon što smo prijavili nestanak uglja. Zbog nas su postavljene kamere kojima nije pokriven prostor bunkera i  radionice, iz koje može da se otuđuje alat. Zamislite u kakvoj smo situaciji kada pojedninim radnicima prijećeno otkazom ukoliko se ne postigne željene temperatura, pri čemu su radila sva tri kotla, a temperaturu se nije moglo postići zbog lošeg uglja. Prešlo je sve granice, kao da smo u robovlasničkom sistemu. „Grijanje“ više liči na privatni firmu gdje radnik nema pravo na dostojanstven rad, kažu radnici Grijanja.

Grejna sezona, po riječima radnika, trebalo je da počne u subotu 5. oktobra ali nije jer radnici kažu kao da su zaposleni u privatnom preduzeću“.

Pokušavamo smo da zaštitimo dostojanstvo radnika, obraćali smo se na više adresa ali poslovodstvo nas je uvijek ućutkivalo. Radnici kažu da žele da rade i spremni su za rad ali ne i odnos između poslovođe i radnika – ucjene i progone.

Grijanje radnici oktobar19

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

MINISTARKA PROSVJETE, NAUKE I INOVACIJA OTVORILA SAVREMENI KABINET U SREDNjOJ STRUČNOJ ŠKOLI

Ministarka prosvjete Anđela Jakšić Stojanović i ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić sa svojim …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.