nedelja , novembar 28 2021
Početna / Vijesti / Društvo / Radnici Grijanja zbog kršenja Sporazuma od sjutra obustavljaju podlaganje kotlova

Radnici Grijanja zbog kršenja Sporazuma od sjutra obustavljaju podlaganje kotlova

Da niko ne voli da se divi drugome većma nego sebi posvjedočio je prvi čovjek grada pod Golubinjom nastupajući u televizijskoj emisiji „Bez granica“ emitovanoj na televiziji „Vijesti“ 23. XII 2019. godine. Gospodin Golubović se hvalio i tvrdio kako se Opština, kao Osnivač našeg preduzeća, izuzetno potrudila i stvorila uslove kako bi DOO „Grijanje“ u skladu sa zakonom ostvarivalo dobit i kako bi isplate radnicima bile redovne. Jovan Dučić bi rekao da je zbog ovog potrebno lagati dobronamjerno i pretvariti se nedužno. Stari Rimljani su imali riječ „blagodetna laž“, „pia fraus“.

Poštovani sugrađani,

Kao i vi, i mi sa zabrinutošću pratimo aktuelnu situaciju u našoj opštini, državi i na globalnom nivou. Rizikujući da ćemo možda djelovati neodgovorno i nesavjesno, ipak smo odlučili da vam se ovim putem obratimo.

Sporazum o prekidu štrajkačkih i protestnih aktivnosti čiji su potpisnici DOO „Grijanje“ i predstavnici radnika, a garantori predsjednik Opštine i Sekretarijat za stambeno-komunalne poslove i vodoprivredu, prekršen je od strane firme zbog neisplaćivanja zarade za mjesec jul 2019. godine. Zbog kršenja Sporazuma radnici u pogonu kotlarnice su jednoglasno donijeli odluku da se od sjutra 27. III kotlovi ne lože. Na ovo smo putem elektronske pošte upozorili predsjednika Opštine kao i predstavnike firme. Unaprijed se izvinjavamo svim korisnicima naših usluga, ali jednostavno, dalje se ovako ne može i mi drugog rješenja nemamo. Do sada smo nebrojeno puta iskazivali strpljenje i razumijevanje, ali smo i upozorili da naše strpljenje nije bezgranično. Razlog svega ovoga je taj što smo porukom na Viber grupi, bez bilo kakvog razgovora i objašnjenja obavješteni da isplata zarade za mjesec jul 2019. godine neće biti. Ovaj potez smatramo u najblažem smislu neodgovornim. Radnici u pogonu kotlarnice redovno obavljaju svoje poslovne zadatke i izloženi smo potencijalnoj opasnosti od virusa. Mi se ne možemo izolovati i ostati „doma“ i zaista smatramo da zaslužujemo makar neki razgovor i objašnjenje.

Sumnjamo u izrečene tvrdnje da se ova firma nalazi na putu ozdravljenja. Istini za volju, dolaskom tehničkog direktora stvari jesu krenule na bolje. Trenutno nema i nadamo se da u budućnosti neće biti suludih ideja kao što je izmještanje 20 godina starih, trulih i nekorišćenih toplovodnih cijevi od vrtića „Eko bajka“ prema stambenoj zgradi u neposrednoj blizini vrtića. Sve je to rađeno kako bi se ova firma arčila. Svoje sumnje temeljimo i na nemogućnosti okončanja v.d. stanja u kojem se naša firma nalazi već duži vremenski period. Pokušaj izbora direktora pretvorio se u jednu lakrdijašku predstavu gdje kandidati zaborave da dostave ljekarsko uvjerenje, a kad to uredno dostave onda zaborave da dostave diplomu ili im je neko ne vidi u dostavljenoj dokumentaciji. Neki od kandadita su čak i turistički vodiči iz drugog grada, ili da budemo još precizniji – turistička vodičkinja (da budemo rodno ravnopravni i u saglasju sa ovim novogovorom). U saznanju smo da mnogi privredni subjekti imaju velika dugovanja prema našoj firmi, čak i od 20 hiljada evra. Ovim putem javno pitamo zašto pojedini privredni subjekti ne moraju da plaćaju naše usluge, a novca nema kako bi se radnicima isplatile zarade?

Uz nadu da u potpunosti razumiju stanje u kojem se nalazimo, još jednom se izvinjavamo svim korisnicima naših usluga zbog neprijatne situacije na koju smo primorani.

S poštovanjem,

Radnici DOO „Grijanje“ – Pljevlja

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

ck cg

Crveni krst Crne Gore obilježava 146 godina postojanja

Crveni krst Crne Gore 29. novembra obilježava 146 godina postojanja nacionalnog društva, prvog na Balkanu …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *