sreda , 10 avgusta 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Radnici „Komunalnih usluga“ formirali štrajkački odbor

Radnici „Komunalnih usluga“ formirali štrajkački odbor

Po riječima zaposlenih u ovom preduzeću na poslovima sahranjivanja, njih šestorica su odbili radnu obavezu. Oni su po cijenu raskida radnog odnosa odlučili da prekinu sa obavljanjem radne obaveze sve do ispunjenja njihovih zahtjeva. A u zahtjevima stoji da im se isplate dvije plate do 01.01.2020. godine. Da od januara bude redovna isplata zarada i plus jedna zaostala svaki mjesec. U zahtjevima traže i izbor novog direktora, kao i da se protiv njih šestorice koji su zaposleni u RJ Kapela  ne pokreće disciplinski postupak. Radnici traže i da se poštuje jednakost u isplatama zarada i da se u isti dan i svim zaposlenim bez izuzetka isplati zarada.

Kako su nam kazali iz rukovodstva ovog preduzeća, oni su trenutno u mogućnosti da radnicima isplate samo drugi dio zarade za mjesec januar. U izjavi za javnost rukovodstvo preduzeća ističe da će protiv radnika koji su odbili da rade biti pokrenuti disciplinski postupci, jer su odbili da rade, a rukovodstvu nisu najavili štrajk. Zato su iz preduzeća morali da angažuju dva radnika iz drugih Radnih jedinica kako bi na groblju u Ravnima bile obavljene sahrane.

Radnicima DOO „Komunalne usluge“ posljednja isplaćena zarade je za januar ove godine i to  polovina od januarske zarade.

izvor: pvportal.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

JOKOVIĆ PORUČIO

„Neće faliti životnih namirnica tokom zime“ Vlada garantuje da neće faliti ni jedne životne namirnice …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.