subota , 20 aprila 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Radost Bajrama da podijelimo sa svakim dobronamjernim čovjekom“

Radost Bajrama da podijelimo sa svakim dobronamjernim čovjekom“

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić čestitao je vjernicima Bajram, koji nastupa večeras sa zalaskom sunca, kada se završava mjesec ramazan.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori Rifat Fejzić (Foto: Anadolija )

“Post tokom ovog mjeseca naučio nas je da je najveća pobjeda pobijediti vlastite slabosti, porive i požude, a da najveći uspjeh je izgraditi zdrave odnose sa braćom, komšijama i prijateljima”, saopštio je Fejzić.

U duhu poruke Muhameda je da, kako kaže, najbolji islam se širi prema svim ljudima, bez obzira da li ih poznajemo ili ne.

“Radost Bajrama narednih dana želimo da podijelimo sa svakim dobronamjernim čovjekom, koji teže izgradnji zdravih međuljudskih odnosa na principima mira i međusobnog uvažavanja”, naveo je reis.

Nakon mjeseca ramazana, kako kaže Fejzić, Bog je vjernicima dao da lakše primjete grijehe i iskrivljeni sistem vrijednosti kojem srlja čovječanstvo.

“Tako da je Bajram vrijeme kada trebamo da mislimo na porodicu i molimo Boga da je učvrsti pred izazovima koji dolaze, da mislimo na omladinu i molimo Boga da usmjeri njihove potencijale u pravcu humanosti, morala i zdrave krativnosti, i da ih sačuva od nasilja i destruktivnog ponašanja, da mislimo na radnike i službenike i molimo Boga da ih podrži u poštenom sticanju nafake, da mislimo na poslodavce i molimo Boga da im podari osjećaj da poštuju i pravično cijene rad zapošljenih, da mislimo na vlastodršce i molimo Boga da budu pravedni i imaju osjećaj za sve dijelove našeg društva, kako se niko u ovoj lijepoj državi ne bi osjećao strancem ili obespravljenim”, naveo je Reis Islamske zajednice.

Kaže i da je vrijeme da vjernici misle na državu i mole Boga da je učini domom svih njenih građana.

“Da mislimo na sve ljude i molimo Boga da ih uputi stazama dobra, sreće i njegovog zadovoljstva. Od sveg srca svim muslimanima i muslimankama želim mubarek i blagoslovljene bajramske dane”, zaključio je Reis Rifat Fejzić.

Izvor-rtcg

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Učenici Srednje stručne škole na usavršavanju u Španiji

Grupa učenika Srednje stručne škole Pljevlja odjeljenje IV2 – Tehničar za kompjutersko upravljanje i konstruisanje …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.