četvrtak , oktobar 1 2020
Početna / Vijesti / Društvo / Radost na ledu i zebnja

Radost na ledu i zebnja

Desetodnevno iščekivanje najmlađih završeno je danas u 17 sati. Na gradskom Trgu 13.jul montirano je mobilno klizalište i besplatnu vožnju iskoristili su i stariji sugrađani. Muzika, dječiji žamor, okićen Trg, radost klizanja na ledu za najmlađe je bio  dan za pamćenje.

Roditelji su zabrinuto pričali sami sa sobom, negodujući protiv smoga, zagađenog vazduha i magle koja je poklopila grad kao da smo svi u jednom velikom kontejneru. Pogled na izvještaj Agencije za zaštitu životne sredine pokazuje da je u 18 sati zagađenje vazduha PM 10 česticama bilo više od pet puta iznad dozvoljene granice i iznosio je 272 mg.

Priprema za klizanje

Klizalište će biti otvoreno od 10 do 22 sata i sat vožnje koštaće jedan evro. Lokalna uprava iznajmila je mobilijar za klizanje od beogradske firme GEMTEHNIK na dva mjeseca za 27.000 evra.

Dan okupan suncem, plavo nebo i za pet stepeni topliji vazduh osjetio se odmah iznad velike krivine na Potrlici. Šteta što je zimska radost klizanja na ledu izazvala zebnju znajući da djeca radosnih lica i punim plućima udišu vazduh prepun čestica koje narušavaju zdravlje.

magla2

Pogledajte fotografije napravljenje u razmaku od 10 minuta, na samo četiri kolimetara od centra. Postoji li rješenje da zaštitimo djecu – izmjestimo klizalište, plačemo,  šta predlažete?

čist vazduh na selu

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

pljevlja - rudnik - press konferencija (1)

Stabilno poslovanje i rekordni rezultati

Stabilno poslovanje, rekordni rezultati u proizvodnji i rekordni finansijski rezultati obilježili su poslovanje između dva …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *