četvrtak , 6 oktobra 2022
Početna / Vijesti / Društvo / Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Dušana Obradovića u Moćevcu privode se kraju

Radovi na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Dušana Obradovića u Moćevcu privode se kraju

Lokalno preduzeće „Vodovod“ je izvođač radova na rekonstrukciji vodovodne mreže u ulici Dušana Obradovića, a investitor radova je lokalna uprava u Pljevljima. Radovi se izvode planiranom dinamikom. Položene su nove vodovodne cijevi i trenutno se radi na priključcima na novu vodovodnu mrežu za domaćinstva u ovoj ulici.

Proteklih godina mnoge gradske ulice su prilikom rekonstrukcija ulica dobile i novu vodovodnu mrežu. Radovi na rekonstrukciji ulica spadaju u samo dio poslova sa kojima se modernizuje primarna i sekundarna vodovodna mreža u gradu.

U okviru fazne realizacije projekta „Glavni projekat za rekonstrukciju postrojenja za prečišćavanje pitke vode Pliješ i izgradnju postrojenja pitke vode Breznica i Bogiševac“ relizovana je i fazna rekonstrukcija postojećeg postrojenja za preradu vode „Pliješ“, a projekat  ugradnje SCADA sistema automatskog upravljanja  je trenutno u toku. 

U nastavku realizacije projekta  potrebno je planirati i izgradnju novog postrojenja Pliješ za preradu jezerske vode. Naime Postojeće postrojenje je projektovano za preradu izvorske vode (Taloženje,Filtriranje i Hlorisanje), ali se vrši dopuna sistema vodom iza akumulacije Otilovići, a kako ne postoji adekvatna tehnologija za preradu jezerske vode, javlja se problem sa mutnoćom (fizičko-hemijski parametar). 

Potrebna finasijska sredstva za realizaciju projekta izgradnje novog postrojenja Pliješ za preradu jezerske vode iznose oko 2.700.000,00 €, koja se mogu obezbjediti preko kapitalnog budžeta Vlade Crne Gore i Evropskih  donatorskih fondova.

Izvor-pvinformer

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Manasttir Tumane pokloničko putovanje nedelja 16.10.2022

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.