nedelja , 26 maja 2024
Početna / Vijesti / Društvo / Raičević pušten da se brani sa slobode: Ovo je zavjera koordinisana od strane američke ambasade

Raičević pušten da se brani sa slobode: Ovo je zavjera koordinisana od strane američke ambasade

Gojko Raičević i Dražen Živković lišeni su slobode zbog, kako je saopšteno iz Uprave policije, postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

Gojko Raičević
Gojko Raičević (Foto: Savo Prelević)

 

Dražen Živković
Dražen Živković(Foto: Savo Prelević)

Raičević je nakon saslušanja u ODT-u kazao da je jasno da je njegovo hapšenje „zavjera između policije tužilaštva, sudstva koja je, kako tvrdi, koordinisana od strane američke ambasade“.

„To sam rekao i na saslušanja, a reći cu i vama. Ovo je zavjera između policije, tužilaštva, sudstva koja je koordinisana od strane američke ambasade. Nije slučajno da su sinoć uhapšeni kolega Dražen Živković, i ja. To je ako se sjećate najavila preko okruglog stola i Džudi Kuo, službenica ambasade SAD“ rekao je Raičevič.

Gojko Raičević
Gojko Raičević(Foto: Ivan Čađenović)

Dodao je da je „jasno svima da sam ja bio sledeći nakon hapšenja Anđele Đikanović“.

Raičević je kazo i da ne zna „ko je inspirator akcije policija ili tužilaštvo“.

„Smatram da će se to znati u narednih par dana“.

Gojko Raičević
Gojko Raičević(Foto: Savo Prelević)

Tvrdi da je ovo posljedica pitanja koja je poslao Vladi u vezi sa hapšenjem Đikanovićeve i izglasavanjem Zakona o slobodi vjeroispovijesti.

Raičević tvrdi i da je informacije o eksploziji provjerio iz dva izvora.

Njegov pravni zastupnik – advokat Vladan Bojić tvrdi da ne postoji nijedan materijalni dokaz da je kod nekoga izazvalo paniku to što je objavljena vijest da je eksplozija u Vili Gorica

Ispred zgrade u kojoj se odvija saslušanje nalazi se više  opozicionih poslanika.

Raičević i urednik portala Borba Dražen Živković uhapšeni su sinoć zbog, kako je saopšteno iz Uprave policije, postojanja sumnje da su izvršili krivična djela izazivanje panike i nereda.

Gojko Raičević
Gojko Raičević(Foto: Savo Prelević)

„D.Ž. je kao glavni i odgovorni urednik portala „Borba“, počinio ovo krivično djelo na način što je, kako se sumnja, izazvao paniku u javnosti objavljivanjem lažnih vijesti u vezi sa događajem u Vila Gorica u Podgorici a bez prethodne provjere informacije. Takođe, G.R. je, sumnja se, kao glavni i odgovorni urednik portala „IN4S“, izvršio ovo krivično djelo na isti način, objavljivanjem iste lažne vijesti na portalu „IN4S“. Sa navedenim je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da se u radnjama ova dva lica stiču elementi krivičnog djela izazivanje panike i nereda te da se oni liše slobode i uz krivičnu prijavu privedu ovom tužiocu u zakonom propisanom roku“, saopšteno je sinoć iz Uprave policije.

Inspektori Centra bezbjednosti Podgorica juče su saslušavali Raičevića i Živkovića zbog informacije da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija, koja je iz Uprave policije zvanično demantovana.

„Netačno je da je u Vili Gorica odjeknula eksplozija. Riječ je o manjem elektro kvaru koji je ubrzo saniran. Eksplozije nije bilo kako prenose pojedini mediji sa ciljem širenja panike“, saopšteno je iz policije.

Izvor: vijesti.me

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Još bez registra pedofila, sudovi poslali nepotpune podatke

Registar pedofila u Crnoj Gori koji je trebalo da bude gotov u decembru još uvijek …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.