nedelja , jun 7 2020
Početna / Vijesti / Politika / Reagovanje koalicije „Da Pljevljima svane“ na Đačićevo prihvatanje inicijative da Ulica Kralja Petra promijeni naziv u Ulica 21. maja

Reagovanje koalicije „Da Pljevljima svane“ na Đačićevo prihvatanje inicijative da Ulica Kralja Petra promijeni naziv u Ulica 21. maja

Reakcija na prihvatanje Mirka Đačića, predsjednika opštine Pljevlja, inicijative da ulica Kralja Petra promjeni naziv u ulica 21.maja

Zanimljiv je put Mirka Đačića, poznatog radikala sa pljevljaskih barikada i poznatog bukovičkog mitraljesca, koji je devedesetih godina, kada su čelnici LSCG dolazili u Pljevlja, kroz bijesni škrgut zuba govorio Pljevljacima: Šta će crnogorska stranka u srpskim Pljevljima?

Danas taj isti Đačić, uz pomoć fantomske i udbaške NVO iz Nikšića, želi da najznačajniju ulicu u Pljevljima koja nosi ime oslobodioca našeg grada, kralja Petra Prvog Karađorđevića, promjeni u ulicu 21.maja, datuma o kom su se Pljevljaci jasno izjasnili 2006.godine, kada je nezapamćenom krađom stvorena Đukanovićeva privatna država.

Pljevlja je oslobodila 1912.godine vojska Kraljevine Srbije, čiji je glavnokomandujući bio upravo kralj Petar, i naš grad trebao je da uđe u sastav Kraljevine Srbije ali je tada procjenjeno da je krševitoj i neplodnoj Crnoj Gori, kao takođe srpskoj državi, za dalji ekonomski razvoj korisno da ima jedan takav grad u svom sastavu.

Pobjedom na izborima nećemo dozvoliti da se ova promjena desi, i spremni smo da branimo ulicu Kralja Petra onako kako je i njegova vojska branila i oslobodila Pljevlja od Turaka.

Pljevlja bi voljela da čuju, pošto je stav naše koalicije jasan, šta o ovom pitanju misle oni političari koji su 2006.godine glasali za nezavisnu Crnu Goru poput Dritana Abazovića, Marka Milačića, Ranka Krivokapića i drugih suverenista koji su 21.maja zaokružili DA na referendumu.

 

Milan Lekić

Nosilac liste NSD-SNP-PZP ,,Da Pljevljima svane“

 

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

Biro-rada

Od 15. marta do kraja aprila na Biro se prijavilo 303 ljudi

Od 15. marta i uvođenja mjera za suzbijanje širenja pandemije kovid-19, broj nezaposlenih u Pljevljima, …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *