nedelja , maj 22 2022
Početna / Život / Reagovanje Miloša Čepića na tekst Radoja Stanića

Reagovanje Miloša Čepića na tekst Radoja Stanića


Gospodine Radoje Staniću, počeo si sa narodnom izrekom, nastavio sa uvredama. Ono na šta reaguješ nije u knjizi „Kuršum od leda“. Recezent knjige je gospodin Rajko Palibrk, književnik.

Znam i ja jednu narodnu izreku „Kurva majka, kurva kći, kurva strina, pa sve tri“, odgovor na tvoju izreku i uvrede. Knjige nisi ni pročitao. Da jesi znao bi da se u njima nigdje ne pominje“ tvoj otac“ Radoje Stanić. Ne „znaš“ ćirilicu. Nije ti otac ni „mrtvi vuk“ niti sam ja „zec“, što dižem … na njega. Mrtva vuka trebao si da prepariraš i staviš na zid, da ti krasi dom. Znaš li ti ko ti je otac? Onaj što spašava moga oca, dopremivši ga ranjjena od Nikšića do Glisnice, koga ti prepozna u mojim knjigama ili je partizan, iz boja na Kovaču, što ranjena četnika odvede u Oćevinu, napuštajući partizane, plivajući nabujalom Ćotinom, a neplivač? Četnika spašava od partizana?Kako tvoj brilijantni um prepozna oca u Milošu, što na konju dopremi četnika do Nikšića, a tvrdiš da ti je bio partizan – još spašava četnike, a bori se sa njima po Kovaču? Kaže narod  „U laži su kratke noge“.

GospodineRadoje  Staniću, kažu „jednom policajac dovijek policajac“, nema više udbaških uputstava za upotrebu mozga. Moraš priznati da udbaši ne mogu biti književnici, niti književni kritičari. Sve si ti poremetio u mojem pisanju a u svome vidokrugu, a tvoj vidokrug je vidokrug ovce koja leži, ništa više. Sve si ispremetao iz mojih knjiga onako udbaški, čak i izdanja mojih knjiga nove i stare. Šta ćeš. Dugogodišnji poslovi, izdresiranost a to se ne zaboravlja. Pogrešno i lažno prevede na tvoj jezik ono što ja napisah u knjigama. Što na osnovu onog što ti je „neko“ prenio da piše u knjigama, a po njegovom nalogu napadaš i vrijeđaš mene po zadatku. Reaguješ na knjigu „Kuršum od leda“ a citati ti iz knjige „Kočobaša“. Dokaz da knjige nisis pročitao. Ne znam ko ti je pisao ono što je objavljeno na portalu PVnovine? Prerađeno moje istinito napisano, a preformulisano u laži, začinjeno uvredama. Ima li neko da ti povjeruje da „partizan“ tvoj otac spašava ranjena četnika, što po tvom pisanju radi tvoj „partizan“ otac. Ne radi li tako protiv partizana? Po čemu tvoj rođak prepozna tvog oca u knjizi kada se u njoj nigdje ne pominje Miloš Stanić? Po čemu ti prepozna tvoga oca kao četnika, koji od Nikšića do Glisnice, na konju dopremi ranjenoga moga oca? A što bunt? Šta tebe boli? Što Miloš sa mojim ocem ide pred kralja, da ga dočeka, pa vrativši se  prepreušava se, pa se ugnijezdi u partizansko gnijezdo a moj otac ćuti, da se Miloš ne bi izgnijezdio. Što ti smeta Radoš Kušljević? Ja u knjizi ni o Radošu Kušljeviću ni o Milošu jedne ružne riječi nisam napisao. Naprotiv. Možda si ljut što Radoš spasi moga oca? Da Vladimir nije preživio ne bi se znalo ko je ko? Avnu ti i na moje ime? Plati nekome da ti pročita moju knjigu Nakonjče, saznaćeš da sam dobio ime po Vladimirovom stricu Milošu, komandantu partizankse čete, koga ubiše komunisti kod Prozora.

Okani se Staniću te družine, udružene protiv mene, moga pisanja, mojih romana, jer su ti moji protivnici skinuti sa sindžira, a onda pušteni da laju, još nadrškani. Među njima je neki Kamberović koji, komentarisa na sajtu tvoje pismo čitalaca, vrijeđajući mene i moju porodicu. Svim tim i takvim poručujem da se vrate u kućare, i u verige, da dobro vide šta imaju. Za sve takve važi šibe od mene.

Miloš Čepić, književnik iz Pljevalja

About Pljevaljske Novine

Pogledajte i

dane-sa-golije-i-kristina

Ljubavna priča: Dane sa Golije oženio „djevojku iz grada“

Priča Daneta sa Golije koji je oženio Kristinu, „devojku iz grada“, osvojila je sva srca…Kristina …

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *